Comuna Călinești s-a înfrățit cu Municipiul Gaza din Palestina

de | 16.06.2022 11:17 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Primarul de la Călinești, Mihai Georgescu, a semnat un acord de înfrățire al comunei cu Municipiul Gaza din Palestina. Prin semnarea acestui acord, se va contribui la întărirea legăturilor de fraternitate între poporul român și cel palestinian.

Comuna Călinești și Municipiul Gaza vor coopera, în special în domeniile: agricultură, comerţ, afaceri, spații publice, educație, asistență medicală și alte activități comunitare, prin:
• Instruire și schimb de bune practici și know-how într-o gamă largă de aspecte legate de serviciile municipale și administrative.
• Proiecte de cooperare care pot contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor din Fâșia Gaza și Călinești.

Yahya R. Sarraj, primarul municipiului Gaza, se află în România de două zile. La Călinești, a fost primit cu pâine și sare, iar edilul Mihai Georgescu i-a dăruit o ie tradițională. Au făcut apoi vizite pe Transfăgărășan și la Mănăstirea Curtea de Argeș. Astăzi, primarului din Gaza i se va prezenta Muzeul Golești.

Municipiul Gaza mai este înfrățit cu alte trei orașe europene: Barcelona, Torino și Dunkerque.

Citește și: Campanie umanitară la Călinești. Copiii și bătrânii au primit pachete cu alimente și haine  

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Alo domnu primar, orasul Gaza cu care v-ati infratit are apa curenta si canalizare ca dumneavoastra la Calinesti nu aveti, traiti ca in epoca de piatra, ha, ha…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...