Web Analytics

Comitetul Director al Patronatului Presei din România – ROMEDIA – s-a reunit la Braşov

de | 30.04.2015 13:22 | Actualitate

În weekend-ul trecut, la Brașov, s-a întrunit Comitetul Director al Patronatului Presei din România – ROMEDIA. Din ROMEDIA fac parte mai mult de 30 de societăți cu activitate în domeniul presei scrise, radio-TV și online din toate regiunile țării. Județul Argeș a fost reprezentat la eveniment de către Cristian Vasile – manager Jurnalul de Argeș și vicepreședinte ROMEDIA. Scopul declarat al întrunirii a fost analiza situației în care se găsește presa la 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 și identificarea soluțiilor pentru o mai corectă poziționare față de ceilalți actori de pe scena numită România. Spicuim din raportul președintelui Valentin Popescu: „Patronatul Presei din România ROMEDIA, constatând cu îngrijorare situația economică gravă și, pe cale de consecință, editorială în care se găsește presa din țara noastră, solicită – cu respect – intervenția în regim de urgență a tuturor decidenților (Parlament, Președinție, Guvern) în vederea rezolvării acestei situații. Pentru întreaga societate românească este important ca presa să fie caracterizată de bună credință, de o ridicată calitate editorială, de promovarea și garantarea pluralismului de opinie, de promovarea și garantarea liberului acces la informație”.
Cu această ocazie, au fost nominalizați membrii patronatului pentru delegațiile care se vor întâlni cu primul ministru și cu alți membri ai guvernului.
De asemenea, o componentă importantă a întrunirii de la Brașov a fost reprezentată de problematica accesării fondurilor europene, atât la nivelul patronatului ROMEDIA, cât și al fiecărei societăți de presă din componența acestuia.
La fel de importante au fost discuțiile despre alinierea legislației românești în domeniul presei la legislația europeană sau în contextul globalizării, discuțiile referitoare la necesitatea punerii în acord chiar a prevederilor constituționale la noile realități, atât cele românești cât și cele europene.
„Salutăm aderarea în Patronatul Presei din Romania – ROMEDIA a încă 3 instituții media tv și radio din județele Cluj și Alba, respectiv SOMEȘ TV și ziarul APULUM precum și a televiziunii naționale AGRO TV.
Una peste alta, întâlnirea de la Brașov a fost o discuție constructivă, care se dorește a fi un reper important în istoria presei din țara noastră”, a declarat preşedintele Valentin Popescu.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii