Comisia de specialitate din cadrul CJ Argeş a tăiat la sânge finanţările nerambursabile către sport

de | 3.06.2015 19:12 | Sport

Având un buget relativ mai mic față de anii precedenți, Consiliul Județean Argeș a diminuat considerabil sumele de bani alocate sportului argeșean. Așa se face că mai multor cluburi sau asociații sportive sumele de bani, cerute conform bineînțeles unor proiecte depuse, au fost pur și simplu tăiate în carne vie. Este cazul Asociației Sportive FC Argeș 1953, Asociației Județene de Fotbal Argeș și a Handbal Club Argeș. Este adevărat că deocamdată sumele de bani au fost doar propuse de către Comisia de specialitate din cadrul Consiliului Județean Argeș, iar stadiul acestor finanțări nerambursabile către sport este doar la nivel de discuții în comisia respectivă. Urmează ca în această săptămână Comisia de specialitate din cadrul CJ Argeș să se întrunească și să stabilească definitiv sumele de bani care vor merge la entitățile sportive menționate mai sus. Iată în continuare cât au cerut și cât li s-a propus spre finanțare din partea Consiliului județean FC Argeșului 1953, AJF-ului și echipei de handbal a județului.

FC Argeș 1953 a cerut 5,8 miliarde, însă comisia de specialitate a propus doar 200 de milioane lei vechi

FC Argeș 1953 este fără îndoială asociația sportivă din Argeș care are nevoia cea mai mare de bani având în vedere că echipa a fost până acum susținută financiar de suporteri și fostele glorii ale fotbalului argeșean. Să nu uităm episodul cu urna mobilă în care cei binevoitori mai contribuiau cu câte un ban la fiecare meci al echipei! Și, să nu uităm că acest nou FC Argeș a adunat la fiecare meci atât de acasă, cât și din deplasare un număr impresionat de suporteri! Ei bine, oficialii alb-violeți au depus un proiect de finanțare la Consiliul județean în valoare de 5,8 miliarde de lei vechi. Având și promisiunea de sprijin financiar din partea președintelui CJ Argeș, Florin Tecău, formația alb-violetă putea cu acești bani să atace din nou promovarea în Liga a III-a. Din păcate însă, Comisia de specialitate din cadrul CJ Argeș a propus spre finanțare doar suma de 200 de milioane de lei vechi pentru FC Argeș 1953. Cu acești bani, fără niciun dubiu, echipa suporterilor nu va putea nici măcar termina campionatul viitor.

AJF-ul a cerut 584 de milioane lei vechi, dar se va alege doar cu 100

O altă entitate sportivă care în anii trecuți a primit sprijin financiar consistent din partea Consiliului județean este Asociația Județeană de Fotbal Argeș. Asociația condusă de Cornel Sorescu a depus un proiect în valoare de circa 584 de milioane de lei vechi, însă aceeași comisie de specialitate a propus spre finanțare doar 100 de milioane. Mai mult decât atât, acești bani vor putea fi folosiți de AJF doar pentru achiziționarea de echipament sportiv, cupe și diplome pe care le va folosi la premierea de sfârșit de sezon. Nici Handbal Club Argeș se pare că nu va sta foarte bine din punct de vedere financiar în sezonul următor și spunem acest lucru pentru că suma de bani propusă de Comisia de specialitate a CJ-ului este de circa 7 miliarde, cu două miliarde mai puțin față de sezonul trecut.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii