Web Analytics

Comedie mare…! Chiriloiu de la Silvic se controlează singur, apoi trimite rezultatul la Corpul de Control al Ministrului Pădurilor

de | 1.04.2021 14:42 | Actualitate, Dezvăluiri

Pe 21 octombrie 2020, ministrul Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului, Costel Alexe, îi trimite directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor, Teodor Țigan, un raport privind efectuarea unui control tematic la Direcția Silvică Argeș. Scopul și obiectivele controlului generat de trimiterea mai multor sesizări la minister erau verificarea modului de administrare și gestionare a fondului forestier național, asigurarea fondului forestier național, punerea în valoare a mesei lemnoase, dar și verificarea unor aspecte legate strict de directorul Armand Chiriloiu. Ca de exemplu ciudățeniile din declarația privind fabuloasa lui avere, legalitatea deținerii la el în birou a unui ciocan de marcat în vederea tăierii de arbori, cum au consumat subalternii, printre care și soția lui, angajată la Ocolul Silvic Pitești, mii de litri de benzină fără documente etc.
În fine, după aproape o jumătate de an după ce primește raportul spre „competentă soluționare” – ce credeți? – directorul Țigan îi trimite ministrului, nu celui care a făcut raportul, ci actualului, nu o constatare în urma verificărilor, cum s-ar fi cuvenit, ci… ”chiar punctul de vedere al directorului Direcției Silvice Argeș”. Să fie vreun test de verificare a inteligenței ministrului?

Explicații penibile în cazul miilor de kilometri parcurși, cu mașina instituției, de soția directorului

Privitor la cei 2.588 de km parcurși cu Dusterul instituției de soția directorului, Alina Chiriloiu, între ianuarie 2019 și mai 2020, fără ordine de deplasare, se arată că este vorba doar despre constatări, nefiind încălcate prevederi legale, pentru că „au fost respectate procedurile operaționale emise de RNP Romsilva”. De altfel, șoferul instituției, care are în gestiune mașini și utilaje, doar le are pe inventar, dar le poate folosi oricine, ca să știți!
În ceea ce privește ciocanul de marcat arbori în vederea tăierii, care are un regim special și a fost găsit în biroul directorului, ceea ce inspectorilor Corpului de Control al Ministrului le-a ridicat semne de întrebare, s-a oferit motivația că acesta era în gestiunea directorului și era păstrat, ca la carte, într-un dulap care respectă procedurile, achiziționat prin factură. Or fi avut orbul găinilor inspectorii?!, ne întrebăm.
Citește și Directorul Armand Chiriloiu de la Silvic – prins în offside cu ciocanul de marcat
Citește și Raportul Corpului de Control o desfiinţează pe soţia şefului de la Silvic / Mii de kilometri nejustificaţi, făcuţi de Alina Chiriloiu cu maşina Direcţiei Silvice
Citește și „Om bogat, om sărac” la PSD Argeş. Nea Ţâroiu a făcut din pensie casă unor sărmani. În schimb, Chiriloiu i-a donat fiicei 2,3 miliarde lei vechi

Don Armando zice că inspectorii au greșit calculele averii sale

În privința criteriilor de integritate, respectiv diferența rezultată între suma veniturilor „ce apar a fi realizate de către domnul Armand Chiriloiu împreună cu membrii familiei sale în perioada 2011-2019, pe de o parte, și pe de altă parte depozitele/conturile bancare, împreună cu donațiile și împreună cu împrumuturile acordate în aceeași perioadă de referință…” – și în legătură cu care rezultă indicii de competența ANI – ce credeți că a răspuns RNP, sub semnătura directorului Teodor Țigan?! Uite așa: „Cu privire la acest aspect, directorul Direcției Silvice Argeș, domnul Armand Chiriloiu, consideră calculele efectuate de membrii comisiei ca fiind eronate și că singura instituție abilitată pentru astfel de analiză este Agenția Națională de Integritate”. Da, păi asta așteptăm și noi, ca ANI, DNA, Curtea de Conturi (mai puțin) etc. să emită propriile concluzii și nu doar un punct de vedere luat directorului Direcției Silvice Argeș. Nu am cuprins chiar tot în prezentul articol, ca să nu consumăm spațiu și timpul cititorului, pentru că la toate aspectele constatate de Corpul de Control al Ministrului Pădurilor a existat o motivație a lui Armand Chiriloiu. A, da, și în ceea ce privește presupusele abateri disciplinare descoperite în raportul ministerului, acestea s-au prescris. Ați înțeles, da?!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii