Web Analytics

„Om bogat, om sărac” la PSD Argeş. Nea Ţâroiu a făcut din pensie casă unor sărmani. În schimb, Chiriloiu i-a donat fiicei 2,3 miliarde lei vechi

de | 11.04.2019 13:10 | Dezvăluiri

Articolul „Un pensionar PSD a construit o casă pentru o familie nevoiaşă din Nucşoara”, din ediția precedentă a Jurnalulului de Argeș, a generat zeci de comentarii pe site-ul www.jurnaldearges.ro și pe pagina de Facebook a ziarului. Unii au înjurat, alții au apreciat. Era vorba despre gestul frumos al unui pensionar de a construi o casă unei familii cu cinci copii. Nea Emil Țâroiu, pentru că astfel este cunoscut printre piteștenii care îl știu de când lucra în silvicultură și apoi în protecția muncii, este doar întâmplător membru PSD și vicepreședinte al Organizației de Pensionari din PSD Argeș. Și spunem întâmplător pentru că putea fi, la fel de bine, pensionar PNL sau, poftim, chiar USR, deși n-am crede că această formațiune politică are prea mulți pensionari în rândurile sale. Și mai trebuie spus că nea Emil e genul acela de pensionar social-democrat care nu se dă înapoi de la a-și trage de urechi colegii mai tineri din partid, și asta chiar și în public, atunci când i se pare că au luat-o pe cărări greșite.
Însă pentru că i s-a pus o etichetă în mod nejustificat, de către un comentator care nici măcar nu a catadixit să citească articolul, cum că ar avea pensie nesimțită, l-am rugat pe nea Emil Țâroiu să ne aducă la redacție cuponul de pensie. Pe care am citit, ce să vezi, uriașa pensie de… 2.200 de lei. Și asta după aproape 45 de ani de muncă. E un pic mai mare, e drept, decât în 2013, când avea…. 1400 de lei. Dacă va apărea din nou întrebarea cum de a reușit nea Țâroiu să construiască o casă și să o doteze cu toate cele necesare unui trai decent, repetăm explicația din primul material de presă, aceea că nea Emil a beneficiat de suportul și înțelegerea soției, de asemenea pensionară. În plus, pentru că a fost om de ispravă și a lăsat loc de bună ziua pe când era în activitate, domnul Țâroiu a reușit să capaciteze și câțiva oameni, cu același suflet mare și cu dare de mână ca și el, care i s-au alăturat în nobila cauză. Aceea ca, de Crăciunul lui 2018, să dăruiască o casă nou-nouță și proaspăt racordată la electricitate unei familii sărmane din Nucșoara, care și-a crescut copiii în întuneric.

Miliarde de lei în conturile lui Chiriloiu de la Silvic

Și, pentru comparație, vom pune astăzi în oglindă pe pensionarul cu venituri modeste și capabil să facă gesturi umanitare cu un alt pesedist, unul putred de bogat și care nu a făcut, în ciuda unei averi fabuloase acumulate din salariul de bugetar, un gest umanitar chiar și mai mic. Este vorba despre șeful Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, care a făcut donații de 2,3 miliarde de lei anul trecut, însă către… fiica sa. Astfel, în afară de multitudinea de terenuri de pe Transfăgărășan (vă amintiți probabil de celebra mătușă Rodica Trelea și de transferul de teren de care a beneficiat aceasta la Piscul Negru) – de la Arefu, Valea Iașului, Curtea de Argeș și Moșoaia, în declarația de avere a bugetarului Chiriloiu mai apar vila de 210 mp de la Moșoaia, dar și alte locuințe, la Curtea de Argeș și București. Ca să nu mai vorbim de sumele din conturi și dăm doar câteva exemple: 139.190 euro la BRD, 1505 dolari la BRD și 345.475 lei la BRD, Raiffeisen și Banca Transilvania. Don Armando încasează anual din salariul de la Direcția Silvică Argeș suma de 105.228 lei, iar soția acestuia, angajată tot la Direcția Silvică Argeș, suma de 44.730 lei. Tot din declarație de avere a lui Armand Chiriloiu mai reiese, cum spuneam mai înainte, că în 2018 i-a donat fiicei sale, Laura Irina, nu mai puțin de… 228.227 lei.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Domnule Emil Taroiu, sa fii sanatos si voios cate zile vei avea !
    Ai fost si esti un om deosebit !…