Web Analytics

Cluj: Profesor universitar condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

de | 10.05.2021 22:05 | Actualitate

Printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Cluj, un profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare,cu executarea pedepsei în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Totodată, instanța a dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei și în euro, precum și confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro.

CITESTE SI Un bun exemplu! Consiliile judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud se asociază pentru realizarea unui drum expres de 90 de kilometri

În fapt, la data de 2 septembrie 2017, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar, în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulți studenți, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia ”Mecanisme I şi II”.

Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi.

Persoana în cauză a fost, inițial, reținută pentru 24 de ore iar, ulterior, instanța a dispus să fie cercetată sub măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

CITESTE SI Studenții de la UMF Cluj, fruntași și la vaccinare. Peste 90% s-au imunizat

Cercetările în dosarul penal au fost efectuate de ofițerii D.G.A., în baza ordonanțelor de delegare dispuse de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii