Web Analytics

Un bun exemplu! Consiliile judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud se asociază pentru realizarea unui drum expres de 90 de kilometri

de | 20.04.2021 18:57 | Actualitate

Consiliile judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud se asociază pentru realizarea, cu fonduri europene, a unui drum regional expres cu o lungime de 90 de kilometri, între municipiile Cluj-Napoca şi Bistriţa.

Citește și: Înmatriculări de mașini noi în Uniunea Europeană. România – locul 14

„Preşedinţii Consiliilor Judeţene Cluj  şi Bistriţa-Năsăud, domnii Alin Tişe şi Radu Moldovan, se implică în realizarea Drumului Expres Cluj-Bistriţa. În acest sens, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a iniţiat un proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru susţinerea acestei investiţii. Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în cadrul proximei şedinţe a deliberativului clujean din data de 22 aprilie 2021”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Conform sursei citate, drumul expres Cluj-Bistriţa, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de kilometri.

„Protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării şi desfăşurării procedurii de achiziţie publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate şi, totodată, valorificarea acestei documentaţii prin depunerea spre finanţare prin Programe Operaţionale, Mecanisme de Redresare şi Rezilienţă şi/sau alte surse de finanţare. Pentru reuşita implementării investiţiei, de o importanţă deosebită pentru locuitorii celor două judeţe, dar şi pentru cei aflaţi în tranzit, cele două consilii judeţene vor face demersuri pentru intrarea în asociere şi a primăriilor Cluj-Napoca şi Bistriţa”, se mai arată în comunicat.

Citește și:   CFR Călători: Trenuri directe din țară spre litoral, în minivacanța de Paște

Preşedinţii celor două foruri judeţene, Alin Tişe (Cluj) şi Radu Moldovan (Bistriţa-Năsăud), consideră că este vorba de „un proiect de o importanţă strategică nu doar pentru judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, ci pentru întreaga regiune, la a cărei dezvoltare accelerată va contribui semnificativ”, iar acest drum expres „va constitui o alternativă viabilă şi va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european”, mai menţionează sursa citată. AGERPRES

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii