Web Analytics

CJ Argeș sprijină Salvamont în construirea unui centru de comunicații modern

de | 4.02.2022 08:52 | Actualitate

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a efectuat împreună cu Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, o vizită de lucru la baza Salvamont de la Voina. La baza Salvamont de la Voina permanența este asigurată de doi salvamontiști, cărora în weekend li se alătură și voluntari. Salvatorii montani de aici deservesc arealul de pe masivul Iezer – Păpușa. Beneficiază de două ATV-uri șenilate pentru intervenții și de asemenea, de echipaj canin de salvare.


Ion Sănduloiu i-a prezentat vicepreședintelui CJ Argeș dotarea și condițiile de la bază, urmând ca, pentru constituirea unui centru de comunicații modern, Consiliul Județean să asigure prin bugetul care va fi votat pe data de 8 februarie și un număr suplimentar de stații de comunicare moderne care vor permite o legătură permanentă între salvatorii montani de pe toate masivele din județ, ceea ce va crește eficiența și siguranța intervențiilor.

Citește și: Coronavirus: Comisia propune prelungirea cu un an a utilizării sistemului de Certificate Digitale ale UE

„Am venit aici, într-o vizită la baza Salvamont de la Voina, la colegii noștri inimoși care, de curând, chiar au avut o intervenție în zona Dragoslavele. Am venit pentru a vedea cum putem îmbunătăți activitatea de aici și în general de la Salvamont. De ceva vreme, Salvamont Argeș a trecut pe sistemul Digital Mobile Radio beneficiind de sprijinul STS pentru comunicații și, din dorința de a avea un centru modern prin care să se știe exact unde se află fiecare salvator montan, indiferent de masivul unde acționează, dar și pentru a avea o comunicare cât mai bună și mai facilă. Consiliul Județean Argeș va sprijini financiar îmbunătățirea sistemului de comunicații prin achiziționarea unui sistem complet de dispecerizare si supraveghere în teren prin GPS. Prin îmbunătățirea acestui aspect tehnic, vom crește nu doar eficiența acțiunilor de salvare, ci ne dorim și creșterea siguranței salvatorilor montani”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

Citește și:Ion Mînzînă şi Simona Bucura-Oprescu, întâlnire la Transporturi cu ministrul Grindeanu

„Baza de aici deservește masivul Ierez-Păpușa. Este o realizare a noastră și a Consiliului Județean pentru că până să existe această bază, salvatorii stăteau într-un container. Acum este o bază modernă, cu toate condițiile și cu o legătură radio care asigură conexiunea cu centrul de la Pitești, Nucșoara și Cota 2000 concomitent.
Masivul Iezer Păpușa este unul deosebit pentru că are o formă de potcoavă, motiv pentru care plecarea și sosirea se poate face în același loc. Fiind și puțin mai la Sud față de axa principală a Meridionalilor, de pe creastă se pot vedea toți Meridionalii, începând cu masivul Parâng spre Vest, până spre Carpații de Întorsură. Este un munte ideal pentru practicarea schiului de tură, a mountain-bike-ului și un traseu de drumeție excelent, iar altitudinea de 2400 de metri îl înscrie între masivele înalte din țară”, a completat șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *