Web Analytics
scris sâmbătă, 25.03.2023

Ciucă: “Vești bune pentru economia României! Decizia Fitch, un semnal de încredere în perspectivele de creștere economică”

Premierul Nicolae Ciucă a transmis primul mesaj după ce agenția de rating Fitch a anunțat că a îmbunătăţit perspectiva de rating de ţară pentru România de la „negativ” la „stabil”, potrivit Realitatea. 

Ciucă: “Vești bune pentru economia României! Decizia Fitch, un semnal de încredere în perspectivele de creștere economică”

„Vești bune pentru economia României!

Agenția de rating Fitch a operat, după aproape trei ani, prima îmbunătățire a ratingului României și a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă.

Citește și: Trei minori, cercetați pentru crimă

Economiștii confirmă astfel soluțiile guvernării noastre responsabile și importanța stabilității politice, sociale și economice în această perioadă complicată la granițele țării. Am trecut cu bine peste provocări, iar 2022 a fost an de vârf pentru atragerea de fonduri europene, de investiții străine și a dovedit capacitatea economiei românești de a performa. 2022 este și anul în care am reușit să deschidem un amplu proces de reforme necesare economiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ghidate obiectivului nostru de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Decizia Agenției de rating Fitch reprezintă și un semnal de încredere în perspectivele de creștere economică, fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale și susținerea oportunităților de dezvoltare ale României”, a transmis premierul Nicolae Ciucă după anunțul agentiei Fitch.

Citește și: Fostul Cinematograf Papaiani s-a transformat în butic de țoale

Agenţia americană de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de rating de ţară pentru România de la „negativ” la „stabil”. Este prima modificare de perspectivă în sens pozitiv făcută de agenţia de rating.

Ministrul Finanțelor – Adrian Câciu susține că este „o recunoaștere a agendei internaționale a Guvernului României” și că măsurile adoptate au fost „cele corecte, necesare” pentru țara noastră.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită