Web Analytics

Cine a fost Gheorghe Pristavu, cel care a refuzat titlul de cetățean de onoare al Câmpulungului

de | 31.05.2023 12:46 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Muscelul a pierdut un adevărat model şi stâlp al societăţii

Marți a fost condus pe ultimul drum omul de afaceri și filantropul muscelean Gheorghe ”Gil” Pristavu. La cimitir, dar și în mediul online, sute de oameni și-au exprimat regretele pentru trecerea sa în neființă și i-au urat drum lin către Cel de Sus pe care Gil Pristavu l-a invocat deseori ca fiind sprijinul și mentorul său în viață. Inginerul răpus de boală înainte de a împlini 65 de ani era una dintre personalitățile Câmpulungului, renumit atât prin succesul în afaceri, cât și prin dăruirea către comunitatea locală.

A pornit de la o rețea de cablu, apoi a făcut business în telecomunicații la nivel național

Poate că notorietatea lui Gheorghe Pristavu i-a fost dată de rețeaua de cablu pe care a înființat-o la Câmpulung și a extins-o dincolo de granițele Argeșului, însă calitatea de om a fost relevată de relațiile cu ceilalți și de implicarea în societate. Comunitatea din Muscel beneficiază acum de ideile și creațiile inginerului născut pe 29 august 1958 și plecat dintre ai săi pe 27 mai 2023.

Citește și Aurel Săvulescu rezumă 18 ani de litigii cu liderul Cartelului de la Mărăcineni: „Instituţiile statului din Argeş i-au permis lui Crăciun să facă ceea ce a făcut şi face!”

A fondat cea mai veche televiziune din zonă, ”Muscel TV”, căreia i s-a alăturat în 2016 și postul de radio ”Muscel FM”. Mijloacele media nu au apărut spre evidențierea propriei persoane sau a propriilor interese, dovadă stând modul discret în care a colaborat cu cei implicați în activitatea de presă. Gheorghe Pristavu a înființat și o galerie de artă și un anticariat. Galeria ”Arta” și Anticariatul ”Pardon” s-au impus în timp ca repere ale carierei artiștilor și scriitorilor din întreaga țară. Iar galeria de artă este și la acest moment unică în Muscel. Pasiunea pentru sport l-a îndemnat să ofere muscelenilor și un club sportiv de tenis de masă și o sală de sport. A fost temelia care a impus Câmpulungul la nivel național și internațional, echipa masculină de tenis de masă fiind una de top, campioană națională, iar zeci de sportivi fiind medaliați în competiții.
Implicarea în viața comunității a realizat-o și prin intermediul Asociației ”Suflet Mușcelean”, dar și prin numeroase acte de caritate. Toate acestea îi vor menține vie amintirea…

A spus întotdeauna că nu este un muscelean special, ci doar un om care își iubește locul unde s-a născut

În urmă cu câțiva ani, a apărut propunerea ca lui Gheorghe Pristavu să i se acorde titlul de Cetățean de onoare al Câmpulungului. Motivația era evidentă și mult mai convingătoare decât în alte multe cazuri în care diverse personaje au primit onorul municipalității. Aducându-i-se la cunoștință ideea, Gil Pristavu a refuzat. A spus cu modestie că el nu este special, este doar un muscelean care își iubește locul în care s-a născut, a crescut și s-a împlinit. Și că s-a implicat fiindcă așa a simțit, a simțit că trebuia să facă ceva pentru Câmpulungul său.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Prim-procuroarea de la Parchetul Costeşti, judecată de Consiliul Superior al Magistraturii

Citește și Onorariile avocaţilor pentru şefele APIA Argeş trimise în judecată, plătite din bugetul instituţiei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *