Web Analytics

Cinci oraşe din România, în topul celor mai sigure locuri din lume

de | 4.04.2023 07:24 | Actualitate, Home

Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, București şi Iași. Cele cinci orașe sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai mari platforme care oferă date despre calitatea vieții și rata criminalității la nivel global.  Abu Dhabi a ieșit pentru al șaselea an la rând pe primul loc în topul celor mai sigure orașe din lume.

Citește și: Vedetele din muzica populară au filmat, pentru Paște, la Golești

Conform acestui top, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România, aflându-se pe poziția 23, fiind urmat de Timișoara – poziția 32, Brașov – poziția 54 și de București și Iași, pe locurile 67, respectiv 84, transmite Ministerul Afacerilor Interne pe Facebook. Cele mai sigure zece orașe din lume sunt: Abu Dhabi, Doha, Ajman, Taipei, Sharjah, Quebec, Dubai, Berna, San Sebastian, Munchen. Pe ultimul loc este Caracas.

Factorii luați în considerare pentru determinarea gradului de siguranță al orașelor: Care este nivelul infracționalității; Cât de sigur este să te plimbi prin oraș ziua și noaptea; Care sunt șansele să fii jefuit sau să îți fie furată mașina; Care sunt șansele să fii agresat fizic de persoane străine; Care sunt șansele să fii insultat sau deranjat de cineva pe stradă; Care sunt șansele să fii atacat din cauza culorii pielii, a originii etnice, a genului sau a religiei; Câtă lume consumă sau vinde droguri.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *