Web Analytics

Cimitirul Bisericilor Evanghelice poate fi amenajat. Primăria Pitești a rezolvat problema drumului de acces

de | 13.07.2021 19:07 | Actualitate

În luna mai a anului 2010, municipalitatea piteșteană a aprobat, prin HCL, atribuirea în folosință gratuită Bisericilor Evanghelice a unei suprafețe de 3813 mp teren situat în intravilan, aparținând domeniului public al Municipiului Pitești, situată în strada Bănănăi, pentru amenajarea unui cimitir.

Bisericile Evanghelice beneficiare – Filadelfia, Maranata, Sfânta Treime, Elim și Biserica Evanghelică – nu au putut, însă, folosi terenul atribuit în scopul în care a fost solicitat, din cauza lipsei unui drum de acces care să ofere posibilitatea amenajării și întreținerii cimitirului de care aceste parohii aveau, încă de acum 11 ani, mare nevoie.

Demersurile făcute, an de an, pentru rezolvarea acestei probleme care impactează un număr mare de membri ai comunității creștine locale au avut, în sfârșit, succes, primarul Cristian Gentea dând curs solicitării Bisericilor Evanghelice menționate, imediat ce situația i-a fost prezentată.

 

Citește și Mărturia unui al doilea argesean atacat de urs. Anton Tuță a intrat în comă de trei ori și i s-a amputat piciorul

 

Astfel, la acest moment, drumul de acces către terenul atribuit spre folosință celor cinci biserici – care sunt responsabile atât cu amenajarea cimitirului, cât și cu întreținerea corespunzătoare a imobilului-teren, suportând contravaloarea tuturor cheltuielilor pentru plata utilităților și încheind contracte cu furnizorii acestora, în nume propriu – a fost realizat, prin Administrația Domeniului Public al Municipiului Pitești, având o lungime de 600 de metri liniari, lucrarea având o valoare de 107.496,13 lei.

Reprezentanții bisericilor evanghelice beneficiare și-au exprimat mulțumirea pentru promptitudinea administrației locale piteștene în a soluționa o situație ce părea a nu avea rezolvare, deoarece, în lipsa acestui drum de acces, hotărârea de consiliu local nu putea fi pusă în aplicare, până la acest moment.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole