Web Analytics

Cerem guvernului salvarea locurilor de muncă de la TMK! Lipsa de acţiune, în acest context de criză economică, este o crimă socială!

de | 7.06.2022 18:27 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

TMK-ARTROM SA Reşiţa, una dintre puţinele companii performante din industria României, care asigură locuri de muncă pentru 2600 de salariaţi şi îşi plăteşte la zi taxele către stat, este în pericol iminent de a-şi sista activitatea, cu toate consecinţele dezastruoase, economice şi sociale.   

Citește și: „Comisarul Catani” de la Resurse Umane a coborât în stradă ca să ia Oscarul

Deşi se ştie de luni de zile de această problemă, despre faptul că peste mai puţin de o săptămână expiră decizia ANAF prin care sunt acordate Societăţii o serie de derogari pentru a-şi putea desfăşura activitatea, în ciuda eforturilor sustinute ale sutelor de persoane implicate in vederea impiedicarii colapsului uneia dintre cele mai mari socieţăţi din România, ne aflăm în faţa situaţiei în care compania nu mai poate reînnoi contractele de furnizare de energie şi gaze, primeşte notificare de la bănci de încetare a efectuării de tranzacţii, iar furnizorii si clientii Societatii au incetat deja să mai confirme tranzactii. 

Pagubele suferite ca urmare a acestei incetări a activitatii sunt imposibil de determinat in acest moment dar ele vor fi cu siguranta imense.
Într-o perioadă de criză economică, când guvernul ar trebui să ţină cu dinţii de fiecare loc de muncă care asigură ocupare de calitate şi taxe la buget, lipsa de acţiune la nivel guvernamental reprezintă o crimă socială!

CNS Cartel ALFA solicită guvernului să emită de urgenţă documentele necesare pentru a scoate Societatea de sub regimul sanctionator pentru a împiedica încetarea definitiva si ireversibila a activitatii companiei şi pierderea locurilor de muncă pentru cei 2600 de angajaţi ai intreprinderii precum şi ale sutelor de angajaţi ale căror locuri de muncă şi venituri depind orizontal de funcţionarea acestei companii. 

Citește și: Şeful IPJ Argeş nu are noroc la şoferi. Şi actualul şofer al comandantului Marian Badea a avut probleme penale

Pentru detalii, anexăm adresa Companiei TMK-ARTROM SA către factorii de decizie prin care se solicită emiterea DE URGENTA a unei decizii in vederea prelungirea duratei de valabilitate a Deciziei nr. 12/2022.

Scrisoarea TMK- ARTROM SA  in format pdf 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *