Web Analytics

Cercetaşii – în vacanţă, la Bibliotecă!

de | 2.08.2018 15:00 | Cultură

În perioada 23 – 27 iulie, Biblioteca Județeană Argeș și Organizația Națională Cercetașii României (ONCR) – Centrul Local Dacia Felix Mioveni au derulat un nou parteneriat, „Cercetaşii – în vacanță, la bibliotecă”, în cadrul proiectului Biblioteca din vacanță.
Scopul parteneriatului a fost acela de a le oferi copiilor și tinerilor o alternativă pentru petrecerea timpului liber, prin participarea la activități cercetășești, și de a atrage atenția asupra importanței lecturii la aceste vârste fragede, de formare a personalității.
Întrebările frecvente, puse de copiii curioși, au fost: Ce înseamnă să fii cercetaș?; Ce este cercetășia?; Cum pot deveni și eu cercetaș?.
O echipă de cercetași voluntari, coordonați de un lider adult, împreună cu un bibliotecar, le-au explicat copiilor înscriși la activități că a fi cercetaș înseamnă: a avea încredere în tine şi în alţii, a te educa pentru a fi util tuturor, a învăţa pentru a putea ajuta, a nu te descuraja, a nu te da bătut, a crede. De asemenea, participanții au remarcat că un cercetaş este loial, de încredere, săritor, prietenos, politicos, bun, ascultător, econom, vesel, curajos, pur, credincios, un om care speră.
Impactul pe care acest proiect l-a avut asupra comunității argeșene a fost mare, având în vedere numărul de participanţi (40 de copii) şi aprecierile venite din partea părinţilor. Cercetaşii sunt acum mult mai cunoscuţi şi mai activi în comunitate, la bibliotecă şi am primit deja solicitări de înscriere de la copiii care au participat la activităţi şi doresc să devină cercetaşi.
Gabriela Rădulescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii