Web Analytics
scris joi, 30.05.2024

Cele mai mari şi atractive locuri de joacă din Piteşti s-au construit în mandatul lui Cristian Gentea!

De asemenea, această administraţie construieşte 3 creşe noi!

În apropierea zilei de 1 Iunie, când copiii sunt sărbătoriți în întreaga Românie, administrația locală din Pitești, condusă de Cristian Gentea poate trage linie – după trei ani și jumătate – prezentând cetățenilor rezultatele unui mandat în care grija pentru cei mici s-a materializat în numeroase investiții și proiecte edilitare.

Cele mai mari şi atractive locuri de joacă din Piteşti s-au construit în mandatul lui Cristian Gentea!

LOCURI DE JOACĂ NOI SAU MODERNIZATE: Timp de calitate și oportunități pentru copii!

“Nu am neglijat – în niciunul dintre acești ani – oportunitățile de timp liber, de mișcare și locațiile destinate celor mai mici dintre piteșteni”, declară Cristian Gentea, prezentând doar o parte a celor realizate.

▼ În mai 2022, a devenit realitate, în „Lunca Argeșului”, un Aventura Parc dedicat copiilor și adolescenților, cu mai multe trasee și linii de parcurs diferențiate în funcție de dificultate, de vârstă și nivel de pregătire: Parcursul Acrobatului, Parcursul Micului Acrobat, Parcursul Începătorului, Parcurs Echilibristic, Plasa Prieteniei și Plasa Cățărătorului.
▼ În aceeași locație, a fost dezvoltat conceptul de Hamac Natura – folosit pentru relaxare de către părinți sau ca balansoar pentru copii.
▼ Un an mai târziu, în mai 2023, s-a amenajat, tot în Parcul „Lunca Argeșului”, un loc de joacă pe 1142 mp, conceput astfel încât – pe lângă distracție și dezvoltarea abilităților fizice – să stimuleze coordonarea și lucrul în echipă.  
342 de copii cu vârste între 4 și 14 ani se pot bucura simultan de această locație!
▼ S-au modernizat 3 locuri de joacă, două în Prundu (pe străzile Horia, Cloșca și Crișan și Cornel Chiriac) și unul în Trivale (strada Bradului), investind 231.000 euro pentru confortul și siguranța copiilor din aceste cartiere.
▼ S-au reamenajat și modernizat 4 locuri de joacă însumând 981 mp, în cadrul proiectului „Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Pitești”.
Au suferit schimbări radicale centrele de recreere din str. Decebal, str. Independenței și cele din zona blocurilor Coremi și G1.
▼ S-au investit 74.000 de euro în  modernizarea locului de joacă din strada Făgăraș, din cartierul Nord, zona blocurilor E2- E3.
▼ A fost realizat un nou loc de joacă în zona Făget, din cartierul Trivale. Cu o suprafață de 200 mp, dotat cu echipamente moderne și covor de tartan, acest a fost primul ridicat în urma unei sponsorizări oferită de către MOL România.
▼ S-au investit 170.000 de euro în  modernizarea locului de joacă din cartierul Tudor Vladimirescu, strada Petru Rareș.
▼ A fost modernizat uriașul loc de joacă (1146 mp) amplasat în cartierul Nord, strada Mircea Eliade , care – dincolo de echipamentele standard – include și un teren de baschet.
Locul de joacă poate fi folosit de 234 de utilizatori simultan și a fost prevăzut cu un complex de joacă tematic (Vapor), care se adresează copiilor cu dizabilități, dar și celor cu vârsta între 3 și 14 ani, putând fi utilizat simultan de 120 de micuți.
297.000 de euro a fost investiția municipalității pentru realizarea acestui proiect.
▼ A fost amenajat un nou loc de joacă și o zonă de fitness, pe o suprafață de 160 mp, pe strada Anghel Saligny, în curtea interioară a blocurilor D1-D2-D3. Proiectul a fost finanțat de către compania Prime Kapital.
▼ Un spațiu de recreere și relaxare, cu o suprafață de aproximativ 277 mp, prevăzut cu echipamente de joacă moderne, diferite constructiv și funcțional, bănci noi și covor elastic înseamnă noul loc de joacă amplasat în zona blocului S2, din Bd. N. Bălcescu. Acesta este modernizat de către dezvoltatorul Shopping Park-ului din nordul orașului.
▼ Administrația piteșteană nu s-a oprit aici! Pentru alte 17 locuri de joacă în Pitești, proiectarea este deja finalizată!
▼ Investiții de 95 000 euro au fost direcționate pentru amenajarea de spații recreative destinate activităților sportive în parcurile: Prundu, Lumina, Ștrand și Lunca Argeșului.

În total, 80 de locuri de joacă sunt în toate cartierele din Pitești, în parcuri sau chiar grădinițe. Situația pe cartiere este următoarea:

  • Prundu – 10 locuri joacă,
  • Tudor Vladimirescu – 2 locuri joacă,
  • Zona centrală – 5 locuri joacă,
  • Războieni – 6 locuri joacă,
  • Exercițiu – 4 locuri joacă,
  • Mărășești -1 loc joacă,
  • Craiovei – 5 locuri joacă,
  • Trivale – 9 locuri joacă,
  • Zona Nord -11 locuri joacă,
  • Găvana- 15 locuri joacă,
  • Parc Lunca Argeș – 2 locuri joacă,
  • Parc Ștrand – 3 locuri joacă,
  • Bazin descoperit- 1 loc joacă,
  • Grădinițe – 6 locuri joacă.

Citește și Piteştiul va avea un spital ultramodern. Ceea ce părea un vis începe să devină realitate. Gelu Tofan: „Doctorul care m-a operat mi-a spus «Teminaţi spitalul nou, că avem nevoie de el!»”

Citește și Administraţia Gentea a marcat proiecte majore de infrastructură rutieră

SE CONSTRUIESC DE LA ZERO 3 CREŞE NOI! S-a reuşit acoperirea deficitului de locuri

“În campania trecută, când candidam pentru primul meu mandat, una din cinci probleme pe care mi le ridicau piteștenii viza locurile insuficiente în creşele din oraș. Părinţii sunt activi social şi profesional. Ei au nevoie de sprijin administrativ pentru a putea merge la muncă și după ce în viaţa lor apare bucuria unui copil mic.
Am preluat Primăria cu un deficit semnificativ. În anul școlar 2023-2024, nu au putut fi onorate aproximativ 200 de solicitări. A fost necesară o mobilizare exemplară şi tratarea acestui subiect ca fiind de importanţă majoră. Astăzi, pot spune împăcat, că misiunea pe această temă este îndeplinită”, povestește Cristian Gentea despre una dintre cele mai mari provocări ale mandatului său de primar.

Cum arată situația după trei ani și jumătate de mandat?
» 3 noi creşe se construiesc în Piteşti!
» Acestea vor genera 150 de locuri noi pentru copilaşii care rămâneau pe dinafară.
» Alte 60 au fost create prin modernizarea a 3 dintre creșele existente.
» Cu aceste 210 locuri, am acoperit deficitul!
▼ Creşă nouă, cu 40 de locuri în Găvana
Se ridică deja, la complexul Albina. În septembrie, vom avea cele 40 de locuri pentru copii, într-o clădire nouă, modernă, adaptată nevoilor!
▼ Creşă nouă, cu 70 de locuri în Exerciţiu
Se ridică în curtea Colegiului ”Maria Teiuleanu” şi va avea 7 grupe, acoperind deficitul familiilor din zonele Negru Vodă, Centru, Exercițiu şi Banat.
▼ Creşă nouă, cu 40 de locuri în Prundu
Urmează să fie construită în zona Colegiului Tehnic ”Costin D. Nenițescu” şi este concepută pentru 4 grupe. Proiectul ei a fost deja aprobat la finanțare, în cadrul PNRR, având o valoare de 2,38 milioane de euro
Toate cele trei creșe vor avea doar parter, iar terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă. În componența lor există dormitoare pentru fiecare grupă, camere de joacă, vestiare, grupuri sanitare și spații administrative. Clădirile vor fi prevăzute cu panouri fotovoltaice, panouri solare şi pompe de căldură, având un concept ZEB (near – Zero Energy Building).
▼ Reabilitări şi extinderi la alte 3 creşe
» O investiţie, tot din fonduri PNRR, care ne permite creşterea numărului de locuri, dar şi modernizarea radicală a clădirii vizează Creşa Smeurei.
Aceasta beneficiază de un buget de aproape 360.000 de euro, bani nerambursabili, pentru o renovare energetică amplă, pentru modernizare, dar şi pentru extinderea capacităţii actuale cu încă 20 de locuri.
» Alţi aproximativ 385.000 de euro, de asemenea fonduri PNRR, urmează să vină la Creșa nr. 9 din Popa Șapcă, tot pentru reabilitare energetică. Modernizarea ei generează alte 20 de locuri noi pentru copilaşii din zonă.
» Aceste noi investiții vin după ce, în anul școlar trecut, au fost înființate încă 20 noi locuri în cartierul Prundu, în incinta Şcolii Gimnaziale ”Tudor Arghezi”.

În acest context, sloganul lui Cristian Gentea pentru Piteşti este mai actual ca niciodată: MULŢUMESC PENTRU ÎNCREDERE!SUNTEM O FORŢĂ ÎMPREUNĂ!

Material publicat de către Asociaţia Jurnal de Muscel, la comanda Partidului Social Democrat, Organizaţia Argeş, cod unic Mandatar Financiar 21240002

Citește și Gentea, cu bicicleta pe faleza Argeşului. „Vă place promenada?”

Citește și Dani Coman confirmă: „Da, e Nicolae Dică. Mă văd diseară cu el”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...