Web Analytics
scris duminică, 25.02.2024

Cel mai amplu studiu privind vaccinurile împotriva Covid a descoperit legături cu boli grave

Vaccinurile Covid au crescut incidența unor afecțiuni, a demonstrat cel mai mare studiu de până acum privind efectele adverse. Testele au fost făcute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afecţiunile cardiace, neurologice şi sanguine au fost cele mai întâlnite în cazurile de reacţii adverse.

Cel mai amplu studiu privind vaccinurile împotriva Covid a descoperit legături cu boli grave

Citește și: La 85 de ani, o femeie a fost condamnată la închisoare, are sechestru pe casă și trebuie să plătească daune de 170.000 euro


Miocardita, adică inflamarea muşchiului inimii, a fost identificată după prima, a doua şi a treia doză de vaccin pe bază de ARN mesager. Cele mai comune simptome în cazul miocarditei sunt durerea în piept, oboseala, umflarea gleznelor și tălpilor, bătăile rapide și neregulate ale inimii, dificultățile de respirație atât în timpul activităților fizice, cât și în repaus, senzație de leșin, dar şi simptomele de gripă. În cazul pericarditei, simptomele sunt tusea, palpitaţiile, dar şi dificultaţile de respiraţie atunci când staţi întins.

Citește și: Fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Era la un antrenament cu bicicleta alături de tatăl său


O altă afecţiune diagnosticată în 190 de cazuri, aproape triplu faţă de estimarea specialiştilor, a fost sindromul Guillain-Barré. Cercetătorii au observat o creștere semnificativă a cazurilor ale acestui sindrom la 42 de zile de la prima doză de vaccin AstraZeneca. În cazul vaccinului AstraZeneca s-a observat şi o creştere de trei ori a riscului de tromboză venoasă cerebală. Concret riscul formării cheagurilor de sânge la nivelul creierului.
În acelaşi timp, cercetătorii susţin că riscurile asociate îmbolnăvirii de COVID-19 depășesc cu mult riscurile vaccinării.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Este ingrijorator sa aflam ca vaccinurile impotriva COVID-19 pot avea efecte adverse, chiar si dupa cel mai mare studiu realizat pana acum. Afectiunile cardiace, neurologice si sanguine au fost cele mai intalnite in cazurile de reactii adverse la cei 99 de milioane de persoane vaccinate. Este de mentionat ca miocardita este o afectiune serioasa, care poate aparea chiar si dupa prima, a doua sau a treia doza de vaccin pe baza de ARN mesager. De asemenea, pericardita este o alta afectiune care poate aparea dupa vaccinare, manifestandu-se prin tuse, palpitatii si dificultati de respiratie. Este ingrijorator faptul ca sindromul Guillain-Barre, o afectiune rara, a fost diagnosticata in aproape 190 de cazuri, mai mult decat estimarea initiala a specialistilor. In plus, riscul formarii de tromboze la nivel cerebral a crescut semnificativ dupa administrarea vaccinului AstraZeneca. Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca riscurile asociate vaccinarii sunt mult mai mici decat riscurile asociate infectarii cu COVID-19.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *