Web Analytics

La 85 de ani, o femeie a fost condamnată la închisoare, are sechestru pe casă și trebuie să plătească daune de 170.000 euro

de | 25.02.2024 16:56 | Actualitate, Home

O bătrână de 85 de ani din județul Neamț a fost condamnată la închisoare, are sechestru pe casă și trebuie să plătească daune de 170.000 de euro, după ce a traversat printr-un loc nepermis și a provocat moartea a trei oameni.

Citește și: Fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Era la un antrenament cu bicicleta alături de tatăl său


Săptămâna trecută, magistrații Curții de Apel Bacău au condamnat-o pe octogenară la trei ani de închisoare. Pedeapsa este însă cu suspendare, având în vedere vârsta înaintată a femeii. Mai mult, judecătorii au stabilit ca bătrâna să le plătească rudelor victimelor accidentului despăgubiri în valoare de 170.000 de euro. În privința despăgubirilor, judecătorii au considerat că ele trebuie achitate în totalitate de către bătrâna ce se face vinovată de producerea accidentului, nu de firmele la care erau asigurate mașinile implicate în accident. În vederea achitării daunelor materiale şi morale solicitate de rudele persoanelor decedate în accident, anchetatorii au instituit sechestre asigurătoare pe bunurile bătrânei. Adică, o casă de locuit din chirpici, de 90 de metri pătraţi, o anexă, 379 de metri pătraţi de teren aferent construcţiilor şi circa 4.500 de teren agricol. Toate bunurile femeii sunt evaluate la mai puțin de 30.000 de lei. În plus, pe o perioadă de 90 de zile, bătrâna trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Săbăoani sau a unităților din subordine.

Citește și: A murit criticul și istoricul literar Alex Stefănescu


Evenimentul a avut loc în noiembrie 2019, pe Drumul European 85. Femeia a traversat strada neregulamentar, după ce coborâse dintr-un microbuz. Surprins, șoferul unui autoturism pentru a o evita a virat stânga, a pierdut controlul volanului şi s-a ciocnit cu un autoturism. Trei oameni au murit în urma impactului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *