Web Analytics

Tineri plecați spre Moldoveanu fără lanternă. Salvamontiștii argeșeni îi caută

de | 21.07.2022 22:53 | Actualitate, Home

Intervenție nocturnă pentru salvamontiștii argeșeni. Joi seara, Salvamont Argeș a fost alarmat de un tânăr de 21 de ani, prin Dispeceratul Național Salvamont. Tânărul era epuizat fizic și fără lanternă și se afla în traseul principal de creastă al munților Făgăraș, la două ore de mers de zona „La trei pași de moarte”.

A fost trimisă patrula de la Cota 2000, care, odată ajunsă la victimă, a aflat că mai sunt și alți tineri echipați necorespunzător pe munte.

Citește și Sfat de la ISU: nu beți bere pe caniculă! Vă deshidratează!

„Grupul e format din 5 tineri cu vârste între 19 și 28 ani, 4 dintre ei au continuat deplasarea spre Moldoveanu, deși niciunul nu are lanternă, nu au fost niciodată pe munte. Au plecat din Bâlea, la orele 13, cu gândul de a ajunge pe vârful Moldoveanu și să se și întoarcă. Cel epuizat a fost lăsat la locul unde a fost găsit, cu folie de supraviețuire pe el și vin alți doi salvatori din Baza Cota 2000 să îl coboare, iar ceilalți salvatori continuă până la cabana Podragu în ideea de a-i găsi și recupera pe ceilalți 4 tineri”, a transmis Salvamont Argeș.

Foto ilustrativ, facebook Salvamont Argeș

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *