Web Analytics
scris miercuri, 12.03.2014

Cea mai mare pensie de invaliditate din Argeş este de 3.148 de lei

În 2013, în județul Argeș numărul persoanelor care obțin pensie de invaliditate este în scădere față de anul precedent. Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care și-au pierdut total sau cel puțin jumătate din capacitatea de muncă din cauza mai multor probleme. Încadrarea sau neîncadrarea într-un grad de invaliditate se face prin decizia emisă de medicul expert al asigurărilor sociale.
Astfel, în județul Argeș în 2013 sunt înregistrați la Casa Județeană de Pensii Argeș un număr de 28.376 de persoane, cu peste 2500 de cazuri mai puține față de anul precedent. Cele mai multe cazuri de asigurări sociale de stat sunt la categoria de invaliditate de gradul II cu 19.104 de cazuri, urmată de invaliditate de gradul III cu 7.492 de persoane și invaliditate de gradul I cu 1.412 beneficiari. La aceste categorii sunt incluși și 368 de agricultori care primesc pensie de invaliditate, iar suma primită lunar de către aceștia este în medie între 168-244 lei.
„Oamenii care au lucrat în agricultură sunt luați aparte. Ei primesc o pensie mai mică față de restul persoanelor, în funcție de anii lucrați în agricultură”, a precizat directoarea Casei de Pensii Argeș, Aida Enache. Cea mai mică pensie de invaliditate este de 350 de lei, iar cea mai mare pensie variază în funcţie de categoria de invaliditate. Astfel, în Argeş, la Gradul III cea mai mare pensie este de 3.148 de lei, la Gradul II de 2.494 de lei şi la Gradul I de 1.758 de lei.
Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

antisemitismul

Antisemitismul a explodat

MAKE English Version • (Episodul 1) Evreii din Europa se simt mai duşmăniţi de la momentul atacului Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, o...

Din ediția tipărită