În februarie 2020, un copil de 4 ani și 8 luni a intrat în stop cardio-respirator și a murit după o anestezie efectuată la cabinetul stomatologic Teddy Care din Pitești. La finalul lui 2022 au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă medicul care a făcut anestezia, Adrian Dinescu, și administratorii clinicii Medical Tours Company, stomatologul Răzvan Savu și omul de afaceri Alin Mutu, întrucât, pentru facilitarea intervențiilor stomatologice, au permis desfășurarea de activități de analgosedare fără a avea autorizație pentru astfel de procedee și fără a avea instrumentarul prevăzut în Ordinul Ministrului Sănătății pentru monitorizare și resuscitare.
Completul de judecată a fost desființat în octombrie 2023. Pe 20 iunie a.c., stomatologul Răzvan Savu a făcut cerere de recuzare împotriva judecătoarei Simina Georgiana Ion, președinta completului de judecată, cerere care i-a fost respinsă în următoarea zi. Ca o paranteză, tânăra magistrată a fost numită la Judecătoria Pitești în mai 2023 de către președintele Klaus Iohannis și tot ea judecă și dosarul în care este acuzat italianul Nicola Inquieto de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, întrucât un tânăr de 23 de ani a murit pe șantierul său de blocuri din Găvana, în 2016. În acest an, judecătoarea a primit cerere de recuzare și de la Nicola Inquieto, acum închis în Italia pentru apartenență la mafie, solicitarea fiind, de asemenea, respinsă. Revenind la cazul Teddy Care, stomatologul Răzvan Savu a făcut și cerere de strămutare a dosarului, un prim termen fiind programat în această lună, la Curtea de Apel Pitești.
Clinica nu avea cameră ATI
Jurnalul de Argeș a mai scris și în trecut despre neregulile găsite de anchetatori la clinica de medicină dentară. În rechizitoriu, prezentat de Jurnalul de Argeș și anterior, se precizează că Teddy Care nu era utilată cu o cameră cu destinație Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și că firma nu a respectat obiectul de activitate menționat în autorizația sanitară de funcționare, desfășurând și activități de analgosedare care nu sunt menționate în autorizație, motiv pentru care a și fost amendată ulterior de DSP. Membrii echipajului SMURD au constatat că minorul nu a fost monitorizat pe parcursul intervenției medicale stomatologice. Procurorii au mai notat că resuscitarea cardio-respiratorie a pacientului s-a făcut după un interval suficient de lung pentru a se instala leziuni neuronale definitive, iar intubația orotraheală a fost realizată tardiv, abia după sosirea echipajului de ambulanță, în condițiile în care dotarea necesară nu exista.
0 Comentarii