Web Analytics

Cazul asistentei moarte de varicelă a fost clasat. Rămân semnele de întrebare şi un tată care îşi creşte singur fetiţa

de | 24.02.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Vă aduceți aminte de Mihaela Coșoi, tânăra asistentă din Pitești care a murit, în ianuarie 2016, în urma unei aparent banale varicele?! În ianuarie 2016, Miki se stingea pe patul de spital, după ce medicii care au văzut-o i-au spus ba că este răsfățată, ba că este gravidă. Soțul ei, Lucian, a început atunci o luptă cu sistemul, fiind convins că soția lui a murit din cauza neglijenței și a lipsei de diligență a medicilor care nu au dispus efectuarea analizelor relevante sau au interpretat greșit rezultatul acestora. A depus plângere penală și s-a deschis dosar penal la Judecătoria Pitești, care a delegat organele de cercetare penală, respectiv, poliția, să facă cercetări.

Medicii reclamați nu au avut calitatea de suspecți, iar malpraxisul nu a existat, conform punctului de vedere al colegilor de breaslă

La un an de la tragica pierdere, familia Mihaelei Coșoi nutrea speranța că se vor găsi vinovații, mai ales în urma raportului de expertiză medico legală a SML Argeș, în care se arăta că „s-au constatat deficiențe în acordarea asistenței medicale…”, dar și cel al unui medic renumit al IML, care a apreciat că moartea Mihaelei a fost una violentă și că „lipsa diagnosticării miocarditei acute virale și aplicării precoce a mijloacelor de terapie intensivă necesare a condus la decesul acesteia”. Însă Colegiul Medicilor Argeș a apreciat că nu a existat nicio culpă în cazul doctorilor reclamați.
De asemenea, organele de cercetare penală au solicitat punctul de vedere al unor medici de la mai multe centre universitare din țară, care au avut aceeași opinie despre colegii lor de la Pitești. Ca atare, cazul a fost clasat, medicii nu au avut nici măcar calitatea de suspecți în dosar, iar în concluzie, malpraxisul nu a existat…

Citește și Asistenta medicală Mihaela Cosoi a murit cu zile

Citește și Niciun vinovat în cazul asistentei care a murit de varicelă

„Am ajuns să iau o grămadă de pastile, m-am consumat foarte mult…”, spune soțul Mihaelei

„Am ajuns să iau o grămadă de pastile, m-am consumat foarte mult. S-au epuizat toate căile, au spus că toți au fost corecți. Cum vine asta? Mă duc la medic să îl reclam pe medic?! Te duci la medic că te doare un picior și te întorci în patru scânduri, asta este realitatea! Ca să mă lupt cu ei trebuia să cheltui o grămadă de bani și nu am avut de unde. Mi-au zis de la Poliție că am 15 zile să contest sau, dacă nu, cazul se închide. Nu am mai contestat”, spune acum Lucian, soțul care își crește singur o fetiță rămasă fără mamă de când avea doar trei anișori.

În loc de… epilog

„Azi era ziua ta … Din păcate nu mai ești printre noi… În loc de „la mulți ani” trebuie să-ți zic „Dumnezeu să te odihnească în pace”, Miky! Ne e tare dor de tine… Au trecut 6 ani și nu e nimeni vinovat”, i-a scris Lucian de aici, de pe pământ, sus, în cer, soției sale Mihaela, pe 17 februarie.

Citește și Dosar la DIICOT după scandalul elevei agresate la deplasarea în Polonia, pe un proiect Erasmus

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *