Web Analytics

Categoria de șoferi care îşi va reînnoi permisul de conducere mai des

de | 21.02.2024 07:58 | Actualitate, Home

Mai mulți parlamentari au depus un proiect de modificare a Codului Rutier prin care se schimbă regulile privind schimbarea permisului de conducere la o anumită categorie de șoferi.

Citește și: Gigi Becali a câștigat la CEDO procesul împotriva României pentru condamnarea sa la închisoare


Conform unui proiect de modificare a Codului Rutier, septuagenarii vor fi obligați să repete analizele medicale pentru carnetul de conducere o dată la cinci ani, iar octogenarii, din doi în doi ani. Scopul acestei inițiative este de a elimina din trafic șoferii care pot produce accidente rutiere cu consecințe grave. „Până la 70 de ani, valabilitatea permiselor să fie 15 ani, pentru persoanele care trec de 70 de ani, valabilitatea permiselor să fie doar de 5 ani, iar pentru cei de peste 80 de ani, de doi ani. Ne gândim la verificările medicale care trebuie să aibă loc. Se vorbește mult în spațiul public, se face foarte puțin”, precizează Cristian Paul Ichim, deputat.
Studiile recente arată că după vârsta de 65-70 de ani, șoferii își pierd din simțuri și reflexe. Unii se confruntă cu pierderea auzului, alții au probleme cu vederea periferică sau pe timp de noapte. Octogenarii care se încăpățânează să urce la volan devin mai lenți, unii pe fondul instalării unor boli degenerative.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii