Cătălin Rădulescu este sincer: „În actualul Parlament ajungem luni la ora trei după-amiază, lucrăm două ore, mai lucrăm marţi şi miercuri câte patru ore şi plecăm acasă”

de | 28.05.2015 14:08 | Politica si Administratie

Săptămâna trecută, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş din Piteşti, a avut loc o inedită acţiune ce a dorit să reunească, după 25 de ani, parlamentarii argeşeni aleşi în primul Parlament al Românei de după Revoluţie, cel ales pe data de 20 mai 1990, pentru o perioadă de doar doi ani de zile. Din cei 15 parlamentari, care şi-au câştigat dreptul de a reprezenta Argeşul în primul Parlament democratic de după regimul comunist, doar opt au fost prezenţi la Biblioteca Judeţeană: Cătălin Rădulescu, de altfel iniţiator al revederii, ÎPS Calinic, Petru Pop, Nichita Sandu, Cornel Nica, Vasile Niţu, Adrian Duţă şi Cornel Constantinescu. Trei dintre foştii demnitari, este vorba de Filip Georgescu, Nicolae Olteanu  şi Constantin Dragomir, nu au putut onora cu prezenţa, iar patru dintre ei, şi anume: Nicolae Enescu, Cristian Popovici, Constantin Topliceanu şi Sava Costache au trecut în nefiinţă.

ÎPS Calinic a dezvăluit că a fost mustrat de Patriarhul Teoctist pentru că a intrat în politică

Toţi cei prezenţi la întâlnire s-au prezentat pe rând şi au depănat amintiri, concluzionând că atunci a fost vorba de un Parlament „romantic”, spre deosebire de cel „pragmatic” de acum. Deosebit de amuzant şi interesant a fost discursul arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic, care a vorbit, printre altele, despre mustrările pe care le-a primit de la Patriarhul Teoctist pentru că a intrat în politică, cum a scris doi ani pe genunchi deoarece pupitrul era foarte mic, iar scaunele inconfortabile şi cum, în şedinţa din 9 iunie, prima şedinţă a primului Parlament post Revoluţie, unii aleşi veniseră cu lecţiile bine făcute şi vorbeau de parcă ar fi fost parlamentari de 1.000 de ani. La rândul său, Cătălin Rădulescu, singurul parlamentar de acum care a făcut parte şi din legislatura 1990-1992, a afirmat că acel Parlament, prin numărul foarte mare de legi adoptate, a fost cel mai important de după Revoluţie. „Eu zic că acela a fost cel mai important Parlament, care a trebuit să facă legi într-o altă epocă, neexistând legile democratice, precum şi Constituţia. De asemenea, noi am trecut prin momente prin care nu au trecut ceilalţi parlamentari, este vorba de o mineriadă în două etape, cea cu mineri care au intrat peste noi în Parlament şi cea din Piaţa Universităţii, precum şi atacul Guvernului de către forţele de opoziţie. Să ştiţi că noi plecam de duminică seara la Bucureşti, pentru a fi luni dimineaţă la Parlament şi terminam joi seara târziu. În actualul Parlament ajungem luni la ora trei după amiază, lucrăm două ore, mai lucrăm marţi şi miercuri câte patru ore şi plecăm acasă”, a spus Rădulescu.          
Ionuţ BURCEA

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii