Web Analytics

Cătălin Barbu, manager FC Argeş: „Insolvenţa nu este o sperietoare, ci este un mod de a ajuta FC Argeş”

de | 19.06.2013 22:05 | Sport

Săptămâna trecută, administratorul delegat al FC Argeș a trimis o adresă la Tribunalul Comercial Argeș, adresă prin care a solicitat intrarea clubului în insolvență. O decizie care îngreunează procedura de preluare a clubului și care se adaugă la numeroasele dificultăți prin care trece deja echipa.
# Nu a fost cumva o decizie pripită trimiterea acestei adrese prin care solicitați intrarea clubului în insolvență?
– Nu s-a grăbit nimeni, insolvența nu este o sperietoare, ci este un mod de a ajuta societatea. Atâta timp cât sunt probleme, atâta timp cât patronatul nu mai finanțează acest club, e normal, ca eu în calitatea de administrator să declar insolvența. Eu nu am nevoie de probleme! De unde credeți că pot plăti eu acești oameni care lucrează la club? Atâta timp cât nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere acest club, sau să vină la echipă, mai ales că echipa a fost cedată gratis, ce credeți că se putea întâmpla? Nici Consiliul Local, nici Consiliul Județean, nici vreun eventual investitor nu au venit să își arate intențiile…
# Totuși, Primăria a comandat un audit urmând ca apoi să preia această echipă…
– Ce audit? Noi am anunțat cu două-trei etape înainte să se termine campionatul că patronatul nu va mai investi la club. De atunci și până acum a trecut destul timp, și, așa cum spuneam, nimeni nu a venit să spună clar ce vrea să facă. Eu nu pot să țin oamenii aici și să-i mint mai departe! Văzând că nu mai sunt posibilități financiare, era normal ca eu  în calitate de administrator să declar insolvența.
# Se zvonește că Andrei Penescu și SC PIC ar avea de recuperat niște bani de la FC Argeș…
– Eu nu știu despre astfel de lucruri! Eu spun că în această situație era normal să declar insolvența!
# Cum vedeți dvs viitorul acestui club?
– Din punctul meu de vedere, chiar dacă am declarat insolvența, echipa nu se va desființa, ci din contră, echipa este ajutată prin această metodă. Dacă se va alcătui un plan de reorganizare, eu cred că această echipă poate să fie și mai bine decât este în prezent.
# Clubul are datorii imense. Cum veți regla această problemă?
– Nu este o sumă mare de bani! Poate vom vinde un jucător, iar banii intră în contul clubului și de acolo mai departe… Poate se vinde Tănase, poate un alt jucător…
# Să înțeleg că, din punctul dumneavoastră de vedere, această insolvență înseamnă în sfârșit o transparență în probleme interne ale FC Argeș?
– Pe mine și pe această societate această metodă ne ajută. Se pot achita toate datoriile către toți terții șamd. Se stopează penalizările etc. Repet, dacă va exista un plan de reorganizare, societatea se poate redresa. Rămâne însă să vedem cine vine la echipă! S-a tot vorbit că vine unul sau altul, dar uitați-vă că nimeni nu s-a arătat interesat până la acest moment de FC Argeș.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii