Web Analytics

Câmpulungul ar putea găzdui o închisoare

de | 26.01.2017 15:38 | Actualitate

19 01

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru graţierea unor pedepse a încins viaţa politico-socială din România, efectele dezbaterilor propagându-se şi în judeţul nostru. Apărut, oarecum, cu scopul de a elimina aglomeraţia din închisori, proiectul de act normativ are şi alternative.

Astfel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis ideea transformării unor foste unităţi militare în penitenciare, iar propunerea a dat fiori, din nou, câmpulungenilor.
În municipiul muscelean există cel puţin o unitate militară incomplet utilizată, fostul Centru de Pregătire a Jandarmilor, acolo unde în 2015 se punea problema cazării imigranţilor primiţi de România în conformitate cu obligaţiile asumate la nivelul Uniunii Europene. Soluţia împotriva supraaglomerării din penitenciare oferită de Parchetul Înaltei Curţi a direcţionat imediat opiniile către posibilitatea utilizării aceleiaşi unităţi militare drept închisoare. Până la o eventuală practică utilizare a imobilului cu patru etaje, acolo îşi desfăşoară activitatea o secţie a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, iar curtea găzduieşte automobile confiscate de la proxeneţi.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii