Web Analytics

Câmpulung. Tinerii liceeni pregătesc un spectacol de teatru multimedia

de | 20.07.2021 09:50 | Cultură, Actualitate

Anul acesta Primăria Câmpulung și Casa de Cultură ”Tudor Mușatescu” onorează tradiția de 175 de ani a orașului Câmpulung în domeniul Dramaturgiei printr-un proiect de calibru, care sprijină sărbătorirea trecutului glorios al Teatrului Local prin crearea bazelor unui viitor pe măsură. Astfel, proiectul pune bazele unei trupe locale de teatru, printr-un program educațional integrat, incluzând realizarea unui spectacol jucat de tinerii Muscelului pentru oamenii Muscelului.
Trupa de Teatru este formată din elevi provenind din majoritatea liceelor din oraș și construiește un spectacol adaptat valorilor socio-culturale ale Câmpulungului și celebrării Scrisorii lui Neacșu. Elevii beneficiază de un program de educație profesională, social și culturală, care va avea ca rezultat în luna Decembrie o serie de reprezentații cu public. Piesa include tehnici specific teatrului documentar, terapiei prin teatru și teatrului multimedia (videografie, fotografie, muzică, design), încorporând instrumente și metode de creație teatrală de ultimă generație.
Tinerii vor fi ghidați în acest demers de către Regizorul & Sociologul Ionuț Pițurescu, împreună cu alți tutori invitați. Ionuț Pițurescu a studiat regie de teatru la UNATC, la clasa renumitului profesor Valeriu Moisescu, este Regizor de Teatru și Film, Scenarist și Doctor in Sociologie cu experienta de 15+ ani in dezvoltarea de metode creative inovative, recunoscute de unele din cele mai prestigioase foruri internaționale precum Cannes Film Festival, Berlinale Film Talents, American Experimental Art Festival, Karlovy Vary Talents of the East, Hong Kong Asia Film Forum, etc.
Echipa de producție a trupei de teatru are o vastă experiență în domeniul activităților educaționale, cu numeroși beneficiari din peste 20 de țări, inclusiv din Câmpulung.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii