Web Analytics

Teatrul „Alexandru Davila” caută balerini. Audițiile încep în toamnă

de | 2.07.2021 11:12 | Cultură, Actualitate

Teatrul „Alexandru Davila” a ajuns la finalul stagiunii 2020-2021. Din toamnă vor fi premiere pentru fiecare secție: Dramă, Revistă și secția Așchiuță. Premierele vor fi anunțate în septembrie, la deschiderea stagiunii. 

Felix Goldbach, noul manager al Teatrului „Davila”

Felix Goldbach, noul manager al Teatrului „Davila”

Spectacole stradale în luna august

În luna iulie urmează lucrări de reabilitare a infrastructurii exterioare și interioare a teatrului, iar, în luna august, actorii teatrului vor începe repetițiile și vor participa la evenimente stradale. „Pe 15, pe 22 și 29 august vor fi evenimente stradale. Cele două mari secții, Așchiuță și Revistă, vor ieși în stradă. Pentru că este cald, vor fi seara, în jurul orei 19:00. Dacă va fi foarte cald, vom ieși la ora 20:00. Plus dimineața, în jurul orei 10:00, vom ieși cu secția Așchiuță către marele public argeșean. Când spunem încheierea stagiunii și vă așteptăm în toamnă, asta nu însemnă că nu vom avea activitate și în perioada verii”, a declarat managerul Felix Goldbach în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și Rezultatele concursului de management de la „Davila”. Cine sunt cei doi candidați admiși pentru proba interviului

Teatrul caută balerini

Teatrul face și un casting pentru a completa corpul de balet. „În toamnă vom face un casting. Așteptăm orice balerin de la nivel local, național și european. Avem nevoie de două balerine și trei balerini pentru a completa Corpul de Balet. La acest casting va fi o comisie internă cu o persoană din extern, un profesionist”, a anunțat noul manager.

Citește și Concurs de realizare a unui logo pentru Teatrul „Alexandru Davila”

În luna august, teatrul Așchiuță va participa la Festivalul „Cărăbuș”

Directorul artistic Cristina Dumitru a vorbit despre parteneriatele teatrului: „Mă refer, în primul rând, la parteneriatul cu European Theatre Convention, un parteneriat internațional, din care noi facem parte cu mândrie din anul 2018. Acolo sunt peste 40 de teatre din toată lumea și este important ca Teatrul „Al. Davila” din Pitești să aibă vizibilitate la nivel internațional, iar aceasta este poarta noastră. Din punct de vedere național, în luna august, teatrul Așchiuță va participa din nou la Festivalul „Cărăbuș” cu „Fata Moșului și Fata Babei”, un spectacol foarte cunoscut. De asemenea, foarte important este parteneriatul pe care noi îl avem cu universitatea. Am avut premieră weekend-ul trecut și spectatorii au venit alături de noi”.

Directorul artistic Cristina Dumitru și Felix Goldbach, noul manager al Teatrului „Davila”

Directorul artistic Cristina Dumitru și Felix Goldbach, noul manager al Teatrului „Davila”

Citește și Fonduri insuficiente pentru amenajarea Casei Memoriale „Elisabeta Rizea”

Teatrul, prezent la Zilele orașului Ștefănești

Managerul Felix Goldbach a mai spus că foarte mulți primari și reprezentanți ai centrelor culturale din județ i-au contactat pentru a face o colaborare. „Un prim contact deja l-am avut cu Primăria Ștefănești, unde au centru cultural. În zilele de 5, 6 și 7 sunt zilele orașului, unde noi, teatrul, vom fi prezenți cu două mari secții, secția de Revistă și secția Așchiuță”.

Parteneriate cu mediul universitar și cu mediul școlar

Spre finalul acestei stagiuni, teatrul a încheiat un protocol cu Universitatea din Pitești și își dorește să încheie un parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncoveanu” și cu Liceul „Dinu Lipatti”. „Vom face parteneriate cu Inspectoratul Școlar Argeș pentru a pătrunde în toate școlile județului, pentru că noi suntem o instituție subordonată Consiliului Județean Argeș”, a subliniat managerul.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii