Campionul olimpic vindea drogurile cu 120 lei pliculeţul

de | 14.11.2013 20:57 | Actualitate

# Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe înotătorul Răzvan Tudosie. # Din rechizitoriu mai reiese că un alt membru al grupării,  Alexandru Pietrăreanu, a fost inculpat în urma unui denunţ făcut de un consumator din Câmpulung.

Campionul olimpic la înot Răzvan Mihai Tudosie a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT Argeș pentru trafic de droguri. Alături de sportiv, prin rechizitoriul din 21 octombrie, au mai fost trimși în judecată alți doi inculpați, Mihai Marian Ruset (vărul lui Tudosie) și Alexandru Constantin Petrăreanu. Cei trei se află în arest preventiv, la Penitenciarul Colibași. Toți trei au fost prinși în urma unui flagrant, organizat la sfârșitul lunii august, de către polițiștii BCCO – Serviciul Antidrog.

Drogurile ajungeau în Pitești din Slovacia

Conform procurorilor, capul afacerii era Mihai Ruset, care l-a atras în acest business cu droguri și pe vărul său, Răzvan Tudosie, unul dintre cei mai promițători înotători români, medaliat cu bronz la olimpiada de tineret de la Singapore. Potrivit procurorului de caz, Ruset comanda drogurile pe internet, le primea prin diferite firme de curierat, iar ulterior le amesteca în diferite ceaiuri, condimente sau alte fragmente vegetale și le comercializa sub formă finală consumatorilor de droguri din Pitești. Tudosie îl ajuta, preluând, în lipsa sa, comenzile de droguri și le distribuia. Prețul pliculețelor cu substanțe psihoactive varia între 10 și 120 lei. Pe 27 august, polițiștii de la Antidrog au fost notificați de către serviciul de curierat că pe numele lui Ruset a sosit un colet suspectat că ar conține substanțe interzise de lege. La verificarea coletului de către polițiști, suspiciunile s-au confirmat. Ulterior, Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor a identificat substanțele din colet ca fiind 3-mmc (3-methylmethacathinone), catinone sintetice ce se regăsesc în sistemul european de avertizare rapidă ca substanțe interzise. Drogurile au fost reintroduse în colet, pentru realizarea flagrantului, odată cu prezentarea lui Ruset la poștă, pentru ridicarea lui. „Marfa” provenea de la o firmă din Bratislava, Slovacia. La percheziția făcută la domiciliul lui Mihai Ruset, au fost descoperite și alte pliculețe cu substanțe psihoactive, ce au fost identificate de laboratorul central ca fiind THC (tetrahidrocanabinol), substanță psihotropă sintetizată din planta canabis, și 3-MMC.

Tudosie ținea dogurile în BMW-ul său

Răzvan Mihai Tudosie, antrenor la Bazinul Olimpic din Pitești, este acuzat că, în perioada aprilie – august 2013, ar fi comercializat în Pitești pliculețe cu astfel de droguri, contra sumei de 10 – 120 lei/plic. În autoturismul BMW pe care Răzvan Tudosie îl folosea au fost găsite, la percheziție, mai multe pliculețe cu 3-MMC. În ce-l privește pe celălalt inculpat în cauză, Alexandru Constantin Petrăreanu, din Câmpulung, acesta a fost prins în urma unui denunț al unui consumator, care sesiza faptul că acesta s-ar ocupa cu traficul de droguri de mare risc, respectiv canabis. Cu ajutorul unor investigatori sub acoperire, a fost prins și Petrăreanu, care le-a vândut acestora canabis. Despre Alexandru Petrăreanu, în rechizitoriu se arată că distribuia drogurile atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și a Piteștiului.
Adriana Gândilă

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole