Web Analytics

Campanie dură a jurnaliștilor din Croația împotriva magistraţilor care îi dau în judecată

de | 27.11.2022 10:31 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Ziariștii din Croația acuză un „atac judiciar la adresa profesiei de jurnalist” și lansează o campanie fără precedent împotriva judecătorilor care îi dau în judecată. Situaţia din Croaţia în acest domeniu este cea mai gravă din Uniunea Europeană, s-a afirmat sâmbătă la o conferinţă de presă convocată de Asociaţia Jurnaliştilor Croaţi (HND), scrie Agerpres, care citează HINA.

Citeşte şi: Arafat cere controale în spitale! Trebuie să aibă generatoare de curent şi rezervoare de apă!


HND a avertizat cu privire la cel mai recent „atac judiciar la adresa profesiei de jurnalist„, făcând referire la un verdict al Tribunalului Judeţean Zagreb, conform căruia ziarista Davorka Blaevi trebuie să-i plătească judecătoarei Curţii Supreme, Senka Klaric-Baranovic , despăgubiri în valoare de 40.000 de kuna, pentru defăimare, într-un articol scris în 2015 pentru portalul Tris, scrie digi24.ro.

Preşedintele HND, Hrvoje Zovko, a spus că din acest motiv HND va lansa în zilele următoare o campanie în care vor fi publicate numele judecătorilor care dau în judecată jurnalişti.

Jurnaliştii sunt daţi în judecată şi atacaţi.(…) Nu vom renunţa să cerem ca prevederea referitoare la defăimare să fie eliminată din lege pentru că ea serveşte la presiune şi cenzură, la persecutarea jurnaliştilor şi la distrugerea financiară a acestora„, a declarat Hrvoje Zovko, care a cerut statului croat să ia măsuri.

Sursa foto: Profimedia Images

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *