Web Analytics

„Călugărul-amant” şi banii pentru schitul inexistent de la Cetăţeni

de | 14.10.2022 10:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

„Călugărul-amant” Cristi Călin, cel care a declanșat un recent scandal prin dezvăluirile legate de presupuse orgii sexuale implicând fețe bisericești și politicieni, cu plecare de la cazul deputatului argeșean Aurel Bălășoiu, are legături dubioase cu comuna musceleană Cetățeni. Și asta nu doar pentru că în urmă cu cinci ani fusese prin Vaslui cerând bani pentru un lăcaș de cult din Argeș, referirile fiind făcute la Mânăstirea Cetățuia, ci fiindcă a fost prezent de câteva ori în localitatea de pe Valea Dâmboviței.

La mijloc e o casă lăsată moștenire…

Cristi Călin nu are domiciliul în Cetățeni, însă s-a legat de comună, de satul Lăicăi, prin alți călugări prezenți acolo. Și ei cu legături cu Biserica Ortodoxă de Stil Vechi, precum „călugărul-amant”. Toți au pornit o lucrare controversată, cea pentru care se cereau bani.
La mijloc e o casă lăsată după moarte călugărilor de către un om din Lăicăi. În fapt, o întreagă proprietate, incluzând și teren, pe care cei veniți în comună s-au gândit să o amenajeze ca schit. Asta în intenție, fiindcă actele emise de Primăria Cetățeni indică o altă destinație a imobilului. Inițial a fost solicitată și obținută o autorizație de demolare, apoi un certificat de urbanism și, la final, o autorizație de construire. Dar pentru o locuință, nicidecum pentru un schit! Oamenii s-au apucat de construit acum, dar în urmă sunt o amendă primită pe Legea nr. 50 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și o cercetare penală pentru continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

Citește și Falsul călugăr de la Athos care cerea bani – denunţat de Alex Meculescu de la Comesad

Starețul schitului inexistent, cercetat pentru conducere sub influența alcoolului

În toate cazurile menționate anterior personaj principal a fost Pavel Gotcă, cel care se intitulează ca fiind Starețul Hariton al Schitului Sfântul Nectarie din Cetățeni. Un călugăr de loc de prin Moldova. Un călugăr căruia în septembrie anul acesta Judecătoria Câmpulung i-a respins un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Parchetul. Motivul încercării de a ajunge la o înțelegere cu procurorii a fost acela de a obține o pedeapsă mai mică în dosarul în care a fost cercetat, citez, „pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Cauza a fost retrimisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung în vederea continuării urmăririi penale. Gotcă este cel care a intervenit pe 7 octombrie în cazul lui Cristi Călin. A întocmit o așa-zisă comunicare prin care a statuat retragerea unor documente și obiecte ale „călugărului-amant”. Adică l-a lăsat pe Cristi Călin fără chitanțier și pomelnice pe motiv că a apărut în spațiul public „făcând tulburare și sminteală multă”.

Citește și Bărbatul care l-a şantajat pe călugărul de la Călineşti va fi judecat în libertate

Citește și Arhiepiscopia a reacţionat! Călugărul iubăreţ a fost retrogradat… cântăreţ

„E locuință, deocamdată, nu schit!”

Schitul Sfântul Nectarie nu există! „Poate că ei speră la schit”, spune primarul comunei Cetățeni, Mugurel Minciună. „E treaba lor ce vor face mai departe, deocamdată actele au fost solicitate pentru clădire cu destinația de locuință”, ne-a declarat acesta. Iar în privința lui Cristi Călin lucrurile sunt clare. „Venea rar prin Cetățeni, nu el este principalul implicat în demersul actual de reabilitare a clădirii primită donație. Am auzit și eu că se dădea reprezentant al schitului, schit care nu există”, susține primarul.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se dezice de întreaga poveste, de la Cristi Călin la Starețul Hariton și la așa-zisul schit din Cetățeni. „După cum singur declară, Cristi Călin face parte din Asociația Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România, iar sus-numitul desfășoară activități personale în vederea construirii unui schit, în comuna Cetățeni, județul Argeș, fără ca Eparhia Argeșului și Muscelului să aibă vreo implicare în acest demers”, se spune într-un comunicat al Arhiepiscopiei.
Cătălin I. Butoiu

Citește și Arhiepiscopia Argeșului despre falsul călugăr Cristi Călin

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole