Web Analytics

Calinic a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

de | 10.12.2019 10:24 | Actualitate

 

Luni, 9 decembrie 2019, Senatul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu i-a acordat ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului titlul de Doctor Honoris Causa, la propunerea Consilului Facultăţii de Teologie „Sfântul Andrei Saguna”, instituție de învățământ teologic cu o tradiţie de peste 230 de ani. Ceremonia a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie, în prezența senatului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, a mai multor cadre didactice, preoți și studenți. Laudatio a fost rostit de către ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.
Discursul de recepție al ierarhului s-a intitulat „Martin Opitz, părintele literaturii germane, pe aripile vulturilor în Carpații României” și a adus la cunoștința publicului cele mai importante repere din viața și opera poetului și scriitorului de limbă germană din secolul al XVII-lea care a trăit o parte a vieții în Transilvania și a elogiat acest tărâm în poeziile și scrierile sale.
În cuvântul său de felicitare, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu prof. ing. dr. Ioan Bondrea, a subliniat importanța acestui moment pentru Facultatea de Teologie din Sibiu și pentru universitatea sibiană.
La final IPS Calinic a oferit rectorului universității Lucian Blaga din Sibiu distincția Sf Neagoe Basarab, distincția Sfântului Ioanichie Cel Nou de la Muscel domnului președinte al senatului universitar, Horațiu Rusu și Crucea Sfântului Neagoe Basarab părintelui decan al Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii