Călin Andrei a făcut pe arhivarul la un centru de copii

de | 15.07.2015 20:19 | Dezvăluiri

# Dosarul Şcolilor. Ce muncă în folosul comunităţii a prestat fostul primar al Câmpulungului

Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în Dosarul Şcolilor, fostul primar al Câmpulungului a primit din partea instanţei şi alte sancţiuni şi condiţionări. Astfel, Călin Andrei, care şi-a pierdut mandatul de primar în baza dispoziţiilor deciziei penale a Curţii de Apel Bucureşti, trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, iar patru ani este perioada de supraveghere legată de suspendarea executării pedepsei în penitenciar. În plus, fostul primar a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, fie la Centrul de Zi „Bambi”, din Câmpulung, fie la Primăria Valea Mare-Pravăţ.

Ex-primarul a fost vizitat la ”locul de executare a pedepsei”de către foștii colegi liberali

Din anumite motive, Călin Andrei a ales Centrul de Zi „Bambi”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Argeş şi care oferă servicii pentru protecţia copilului. Începând cu 12 martie, cel care a prins trei mandate în fruntea Câmpulungului şi-a îndeplinit obligaţia de a munci fără plată. Călin Andrei putea să fie prezent câte două ore pe zi la serviciul obligatoriu, însă el a ales să prindă program normal, de opt ore, între 08.00 şi 16.00. Potrivit unei comunicări a Direcţiei de Asistenţă Socială Argeş, până la mijlocul lui aprilie Călin Andrei prestase „136 de ore efectuând diverse activităţi specifice centrului”. Despre activitatea lui acolo sunt puţine de spus, ţinând cont de discreţia manifestată de toţi cei legaţi de Centru, luând ca repere fişa de control, registrul de evidenţă şi angajamentul, dar câteva se pot dezvălui, în condiţiile în care băncile din curtea de la „Bambi” au văzut mulţi liberali. Fostul primar nu a avut nicio tangenţă cu activitatea de îngrijire sau educare a copiilor, nefiind calificat în acest sens. În schimb, el a ajutat la organizarea arhivei Centrului şi la introducerea de date în calculator. Deşi angajaţii instituţiei au fost reţinuţi în relaţia cu Andrei, acesta nu a dus lipsă de comunicare în timpul zilelor de muncă, el fiind vizitat de (foşti) colegi liberali cu care se întreţinea pe băncile din curtea Centrului.

După munca prestată în folosul comunității, fostul edil a primit „azil” la societatea TV a magnatului muscelean Gheorghe Pristavu

După ce a scăpat de munca fără plată, Călin Andrei a trecut la serviciu remunerat. Înainte de a fi ales primar, în 2004, îndeplinea funcţia de director la „Muscel TV”, locul său fiind luat cu succes de Adrian Popa. Întoarcerea la firma Intexprim, patronată de către Gheorghe Pristavu, s-a făcut pe un alt loc de muncă, la sediul administrativ al societăţii, acolo unde nu a scăpat de manevrarea hârtiilor de care avusese parte şi la Centrul „Bambi”.
Cătălin Ioan Butoiu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii