Web Analytics

CALENDAR CREȘTIN ORTODOX: Sfinții Apostoli Petru și Pavel

de | 29.06.2023 08:52 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Sfintii Apostoli Petru si Pavel  sunt sărbătoriti pe 29 iunie, după o perioadă de post, care variază ca durată, în functie de data Sfintelor Paști.

Sfântul Apostol Petru – fiul lui Iona si fratele Apostolului Andrei, s-a născut in Betsaida Galileei. Numele său iudeu era Simon, însa Mântuitorul il va numi Chifa (piatră). După o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, este chemat să devină pescar de oameni.

Mărturisește în numele apostolior dumnezeirea lui Hristos, dar se si leapadă de Hristos când El este prins spre a fi răstignit.

Citește și:

După Înălțarea Domnului, Petru ia cuvântul în adunarea ucenicilor și aleg ca apostol pe Matia în locul lui Iuda.

În ziua Cincizecimii, dupa predica Sfantului Apostol Petru, se boteaza trei mii de persoane. Sfântul Apostol Petru a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică până in Babilon si, în ultima parte a vietii, la Roma. Sfântul Petru a murit răstignit pe cruce, cu capul în jos, în anul 67, pe 29 iunie.

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. Sfântul Pavel a fost elevul învățatului Gamaliel. Pavel locuia in Tars si lupta împotriva creștinilor. Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ștefan.

Pe calea Damascului, i se arată Hristos într-o lumina orbitoare si il mustra: “Saule, Saule de ce mă prigonești?”.

Se convertește la creștinism si primește botezul de la Anania, episcopul Damascului.

Sfântul Apostol Pavel a pornit în trei mari călătorii misionare și a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scripturaă

A fost decapitat din porunca împaratului Nero, în anul 67.

Din cauza faptului ca Sfintii Apostoli Petru si Pavel au fost în temniță, sunt considerați ocrotitori ai sistemului penitenciar din România.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *