Web Analytics
scris joi, 30.11.2023

Caleidoscop

Lucrări de modernizare pe DN 73 în 1933

În anul 1933, inginerul Alexandru Ionescu (1904-1980) conducea lucrările de modernizare pe DN 73 Piteşti-Câmpulung-Rucăr, reeditate în 1940-1959.

Caleidoscop

Plebiscit pentru aprobarea Constituţiei României din 1938 a lui Istrate Micescu

La 24 februarie 1938 are loc la Piteşti Plebiscitul pentru aprobarea Constituţiei României, al cărui autor a fost argeşeanul Istrate Micescu (foto).
Şi la Piteşti Istrate Micescu, considerat “părintele Constituţiei României din 1938”, primeşte vot favorabil privind noua lege fundamentală a României.

Deschiderea Şcolii de Muzică din Piteşti

La 1 septembrie 1957 are loc deschiderea oficială a Şcolii de Muzică din Piteşti; din anul 1962 devine Şcoala Medie, în prezent Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.

Finalizarea blocurilor din piaţa Gară-Sud din Piteşti

În anul 1963 sunt finalizate blocurile din piaţa Gară-Sud din municipiul Piteşti, arhitect Valeriu Manu, şef de şantier Mircea Buturugă, lucrare realizată de Trustul de Construcţii Argeş.

Citește și Se deschide Târgul de Crăciun Pitești! Ce spectacole sunt în decembrie

Fizicianul Cornel Nica nu a votat realegerea lui Ceauşescu

La 19 septembrie 1989 fizicianul Cornel Nica, membru al organizaţiei Partidului Comunist Român din Institutul de Reactori Nucleari Energetici Piteşti, nu a votat, caz singular, pentru realegerea lui Nicolae Ceauşescu în funcţia de secretar general al partidului unic de guvernământ. Pe timpul evenimentelor din decembrie 1989 – ianuarie 1990, Cornel Nica devine liderul Partidului Socialist Democrat Român nou înfiinţat, apoi deputat de Argeş (1990-1992) şi om de afaceri.

Apare „Panoramic economic şi comercial”

La 15 martie 1994 apare buletinul informativ „Panoramic economic şi comercial” nr. 1, publicaţie a Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş.

Iarnă în toată regula în Piteşti pe 15 aprilie

Pe 15 aprilie 1996, ziua a doua de Paşti, după o iarnă foarte grea, începută în octombrie 1995, cu zăpadă abundentă şi temperaturi ridicate, la Piteşti a nins, stratul de zăpadă atingând, în numai două ore, zece centimetri.
(Informaţii selectate din „Piteşti-630, memento” de Petre Popa)

Citește și Conacul lui Istrate Micescu, o ruină

Citește și Statul îi jupoaie pe urmaşii avocatului Istrate Micescu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...