Caleidoscop

de | 16.06.2022 11:34 | Actualitate, Cultură

Acţiuni de combatere a bolşevismului în Argeş

1920, mai 4. Ministrul de Interne al României Mari a acordat Prefecturii de Argeş, cu sediul în Piteşti, 44.000 de lei pentru organizarea unor acţiuni care să combată bolşevismul.

Vintilă Brătianu, candidat pentru Parlamentul din 1920

În perioada 25-27 mai 1920, pentru alegerile parlamentare de la Piteşti s-au depus şase liste, printre candidaţi aflându-se Vintilă Brătianu (foto), Grigore T. Coandă, Gheorghe Cristescu, Dumitru Nae Micescu, Alexandru Dumitrescu şi Nicolae D. Popescu.

Construirea actualei clădirii a Facultăţii de Ştiinţe Pedagogice

1968-1970 – Construirea actualei clădirii a Facultății de Științe Pedagogice, strada Doaga, inițial pentru Liceul Economic, transferată apoi Institutului de Învățământ Superior Tehnic (1 octombrie 1970), astăzi spații ale Universității din Pitești.

Citește și Preotul misionar al Paraclisului Universitar, Rafael Vintilă, lansează o nouă carte

Arteră de circulaţie ocolitoare faţă de zona mediană veche a Piteştiului

1979 – Este dată în folosinţă artera de circulaţie care uneşte strada Stadionului – Cartierul Războieni – Calea Craiovei – Bulevardul Petrochimiştilor, ocolitoare faţă de zona mediană veche a municipiului Piteşti. Proiectantul său a fost Dumitru Colan.

Omagierea împlinirii a 2.050 de ani de la înfiinţarea primului stat dacic

În anul 1980 are loc omagierea împlinirii a 2.050 de ani de la întemeierea primului stat dacic, centralizat şi independent, condus de regele Burebista. În judeţul Argeş au loc expoziţii, sesiuni ştiinţifice, vizite documentare, studii, articole de presă, precum şi săpături arheologice.

Citește și Ileana Vintilă-Coşleacără, debut literar la 70 de ani

Expoziţie de sculptură Constantin Brâncuşi la Galeria de Artă din Piteşti

1987, mai 9. Vernisaj, Galeria de Artă din Piteşti, şef de secţie, Valeriu Dobrin, Expoziţie de sculptură Constantin Brâncuşi, organizată în colaborare cu Muzeul de Artă din Craiova, premieră pentru reşedinţa Argeşului.

Bilanţ economic pentru Piteşti

1988 – Bilanţ economic pentru Piteşti. De la intrarea în funcţiune a marilor unităţi industriale se realizaseră: 24,2 milioane de micromotoare, 804.000 tone de negru de fum, 3,5 milioane de tone de etilenă, 1,6 milioane de tone de polietilenă, 190 de milioane de mp de stofă, 110.000 de garnituri de mobilă, 56.000 de apartamente.
(Informaţii selectate din „Piteşti-630, memento” de Petre Popa)

Citește și Prof. Irinel Vintilă, despre planul-cadru pentru învăţământul din România: „Cred că se procedează de o manieră uşor conspirativă”

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.