Web Analytics

Preotul misionar al Paraclisului Universitar, Rafael Vintilă, lansează o nouă carte

de | 8.10.2020 13:08 | Actualitate, Cultură

Părintele Rafael Vintilă, preotul celib misionar la Paraclisul Universitar din Pitești căruia i-a fost încredințată amenajarea, precum și lucrul cu studenții de la facultățile universității argeșene, lansează o nouă carte – „Pledoarie pentru Ortodoxie”. Având, pe lângă vocația de preot, și pe cea de psiholog și terapeut-asistent medical, preotul consideră că omul este o ființă complexă, cu suflet, minte și trup şi trebuie abordat holistic. În “Pledoarie pentru Ortodoxie – Cugetări la prejudecăți și nelămuriri contemporane”, preotul și psihologul Rafael Vintilă face o prezentare pe înțelesul tuturor a esenței creștine.
„Capitolele se pot citi fie consecutiv, fie consultând cuprinsul și identificând subiectele. Creștinii vor afla cum să se pregătească pentru înduhovnicire, întrucât unii frați ortodocși s-ar putea să nu-și cunoască elementele fundamentale ale credinței sau unii dintre ei să se afle sub influența dezinformării care ne asaltează pe toți. Frazele și propozițiile scurte, expunerea limpede oferă posibilitatea de a citi ușor lucrarea, fără dicționare explicative. Apreciem foarte mult resursele destinate să ajute creștinii să crească în credința lor și nu avem niciun dubiu că această carte se încadrează în această descriere. Binecuvântăm cu mare bucurie tipărirea cărții și felicităm pe tânărul condeier întru ale Cuvântului Domnului Iisus Hristos!”, este prezentarea pe care o face arhiepiscopul Calinic.
Cartea a apărut la Editura „Agaton” din Ardeal, una dintre cele mai cunoscute edituri, care s-a ocupat cu publicaţiile despre viața părintelui Arsenie Boca. Are 150 de pagini, iar în cuprins găsim abordate teme de interes precum „Biserica și Evul Mediu”, „Spălarea picioarelor – Smerenia Mântuitorului”, „Microbi la Împărtășanie” etc.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Interesant!

  2. Felicitări 🙂

  3. Un prilej de bucurie îmi dă știrea legată de apariția unei noi cărți, indrumar, din partea preotului celib Rafael Vintilă.
    Noi frați toți, iudaici, creștini, islamici, taoiști, etc. ; trebuie să citim lucrări de peste tot de la oameni de seamă fără a face separări religioase. Toți suntem copiii Domnului, El este universal.
    Vorbind puțin despre cuprinsul cărții apărute la Editura Agaton, am observat o varietate de subiecte tratate, iar eu cred că este o bună modalitate pentru cititor să își răspundă poate la niște întrebări pe care le are și nu a găsit încă un răspuns elocvent.
    Cuvântul de început al lucrării, scris de IPS Calinic, dovedește că Biserica Ortodoxă Română aprobă cele scrise în carte și apreciază munca scriitorului de nici 30 de ani.
    Felicitări autorului ! Multă sănătate și putere de a mai scrie și altele.