Web Analytics

Caleidoscop

de | 5.05.2022 11:33 | Actualitate, Cultură

Propunerea episcopului Grigorie

Grigorie, episcopul de Argeş, face o propunere interesantă pe 6 august 1825. El propune ca din banii lăsaţi de comisul Neagu să fie plătiţi un doctor şi un dascăl în Piteşti. Este acceptat ca medic al oraşului Caliarhi Gheorghe, care se stinge din viaţă în anul 1832.

S-a tipărit cartea ”Istoricul Regimentului Argeș no. 4”

1927 – La Institutul de Arte Grafice Artistica din Pitești s-a tipărit cartea „Istoricul Regimentului Argeș no. 4”, scrisă cu ocazia jubileului de 50 de ani 1877-1927, autor, colonelul Barbu Pârâianu.

Prefectul Armand Călinescu primeşte demisia primarului Piteștiului

La 3 decembrie 1928, prefectul judeţului Argeş, Armand Călinescu (foto), primeşte demisia primarului şi a delegaţiei permanente şi însărcinează pe consilierul C.I. Rătescu să preia funcţia de primar până la alegerea altuia. La 1 februarie 1937, primarul P. Teodorescu a demisionat din proprie iniţiativă şi a propus în locul său pe Ion Nămescu, care, la 30 decembrie 1937, a fost suspendat pe timpul cercetărilor ordonate la Primăria Piteşti. În locul lui a fost numit, din nou, prin ordin al Ministrului de Interne, C.I. Rătescu.

Citește și Istoria zbuciumată a unei statui celebre în Piteşti – „Maternitate”

Frontul Renașterii Naționale s-a înființat și la Pitești

1938, decembrie 16. Organizațiile locale ale partidelor politice sunt integrate, prin decizia Guvernului, în Frontul Renașterii Naționale, devenit la 22 iunie 1940 Partidul Națiunii. S-a dizolvat la 11 septembrie 1940.

Finalizarea Bazei Sportive „Voinţa”

În anul 1960 se finalizează construcţia Bazei Sportive „Voinţa”, finanţată de Cooperaţia Meşteşugărească din Argeş, zona Ştrand, terenuri de antrenament pentru handbal, volei şi tenis de câmp.

Citește și Casa lui Armand Călinescu de la Ciupa, o ruină

Încheierea lucrărilor de amenajare a străzii Exercițiu

1983, aprilie 20. Încheierea lucrărilor de amenajare, pe patru benzi de circulație, a străzii Exercițiu și a pasajului suprateran „Sfânta Vineri” din Pitești, primar Manole Bivol.

Preparative pentru deschiderea Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni

1998, februarie 3. Preparative privind deschiderea Centrului de Informații pentru Cetățeni în Primăria Pitești, colaboratori, specialiști de la Chemonics, firmă subcontractoare a Agenției USAID.
(Informaţii selectate din „Piteşti-630, memento” de Petre Popa)

Citește și Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”, prima şcoală de meserii din judeţul Argeş

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole