Web Analytics

„Bursele Europene: Jurnalişti în Dialog” – Seminar de politică europeană pentru presa locală din România

de | 16.10.2021 23:50 | Cultură, Actualitate, Bani europeni

Fundația Freedom House, care militează pentru libertatea, democrația și drepturile omului, anunță că s-au deschis înscrierile pentru sesiunea a doua a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog”, care se adresează ziariştilor din presa locală şi regional – print, online, radio, TV -, precum şi bloggerilor şi freelancerilor care sunt interesaţi să cunoască modul în care Uniunea Europeană are un impact direct în viaţa comunităţii locale în care îşi desfăşoară activitatea.

Citește și: Firma fostului primar de la Corbi, în ancheta Recorder / Virgil Baciu a pus cupru aurit de 3,2 milioane euro pe acoperişul Catedralei Mântuirii Neamului

Potrivit PressHub.ro, proiectul are în vedere organizarea a două seminare pe teme europene, cel de-al doilea seminar urmând să aibă loc în luna octombrie, la Bistriţa (29-31 octombrie). La fel ca în anii anteriori, participanţii cei mai activi în cadrul seminarelor vor fi invitaţi să participe la o vizită la instituţiile europene cu sediul la Bruxelles.

„Vom dezbate împreună temele europene ale momentului şi evoluţiile politice, economice şi de securitate regionale. Între temele de discuţie pe care le avem în vedere se numără programul NextGenerationEU, conferinţa privind viitorul Europei, gestionarea fenomenului de Fake Newsraportul anual despre statul de drept şi Pactul verde european (Green deal). Cum ne dorim să discutăm şi temele europene de interes pentru participanţii noştri, vă invităm să ne propuneţi cel puţin o temă de discuţie din domeniul afacerilor europene atunci când vă înscrieţi pentru participare”, arată sursa citată.

Citește și: Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

Cei interesați pot să trimită CV-ul şi un articol, analiză, reportaj ori postare în care au abordat tematica europeană, redactat şi publicat în anul 2020, la adresele de email: office@freedomhouse.ro și maria.chiribes@freedomhouse.ro, până cel târziu în data de 19 octombrie 2021.

În subiectul mailului trebuie menționat: Înscriere [prenume] [numeBEJD 2021.

Persoană de contact: Maria Chiribeş / Freedom House România

E-mail: maria.chiribes@freedomhouse.ro

Freedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promoveaza libertatea, democrația și drepturile omului. Cu un renume bine intemeiat, Freedom House România activează în domeniile: drepturile omului și libertățile fundamentale, democrație și stat de drept, bună guvernare și integrare europeană, educație civică.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii