Web Analytics

”Bugetul CS Mioveni e de două milioane de euro”

de | 3.08.2011 19:18 | Sport

# Interviu cu Răzvan Tunaru, directorul general al singurei echipe argeşene din Liga I.

# În legătură cu articolul ”Beţie înainte cu trei zile de meci”, apărut în Jurnalul de săptămâna trecută şi care viza patru dintre vedetele Mioveniului, Dică, Neaga, Mărgăritescu şi Ciprian Tănasă, vreau să vă întreb ce sancţiuni riscă jucătorii, chiar dacă ei au negat acuzaţiile din ziar?
– Eu zic că nu s-a întâmplat exact cum s-a scris în acel articol, iar imaginea lor a fost pătată, cel puţin în Mioveni…
# Nu cumva imaginea lor a fost pătată prin evoluţia deplorabilă de pe teren, din meciul de după trei zile, cu U’ Cluj?
– Şi una, şi cealaltă. Însă cred că nu îi putem băga în aceeaşi oală pe Tănasă şi Mărgăritescu în ceea ce priveşte evoluţia de pe teren, comparativ cu Dică şi cu Neaga.

„Sancţiunile pot ajunge până la excluderea din lot”

# Nu mi-aţi răspuns, totuşi, la întrebarea cu sancţiunile…
– Dacă, într-adevăr, aşa s-a întâmplat, Consiliul Director ar putea aplica sancţiuni financiare foarte drastice şi se poate ajunge chiar până la excluderea din lot. Se poate ajunge până la diminuarea contractului cu până la 25%, dar se poate renunţa efectiv la serviciile dânşilor. Avem pretenţii mult mai mari decât am avut până acum şi nu mai suntem nici noi cei care să-i cocoloşim atâta.
# Bun, în altă ordine de idei, vă întreb dacă în lotul Mioveniului e posibil să mai apară alţi noi jucători?
– Ne luptăm să-l legitimăm pe Adrian Iordache, care e la noi în curte de circa o lună. Problema este că Iordache se află în litigiu cu Lankaran, care refuză să-i trimită cartea verde pentru că mai are un an de contract. În acelaşi timp, jucătorul este neplătit de 6 luni şi a depus un memoriu la FIFA, împreună cu contractul semnat cu noi. Aşteptăm un răspuns de la FIFA, care, credem noi,  îi va da cartea verde provizorie până la lămurirea problemei dintre el şi Lankaran. În cazul în care FIFA dă dreptate celor de la Lankaran, Iordache va plăti suma de 25.000 de euro despăgubiri. Să fie însă clar, nu CS Mioveni va plăti această sumă de bani, ci fotbalistul, din buzunarul său.
# În ceea ce-l priveşte pe Cosmin Năstăsie?
– Năstăsie are acceptul lui FC Argeş de a se antrena cu noi şi de a discuta despre un eventual transfer. Până la momentul acesta, nu s-a ajuns la nicio înţelegere, dar vă spun sincer că, la ce sumă cere FC Argeş, nu cred că o va accepta cineva. Cosmin este un prieten al meu, eu l-am adus la FC Argeş şi l-am crescut acolo. Am vrut să-l aduc aici, acum 4 ani, când era liber de contract, dar mi-a spus că el e vultur până la moarte. Ţin minte că replica mea a fost „Asta înseamnă că deja ai murit …” În plus, Cosmin are şi o problemă medicală… Eu am propus să procedăm cu Năstăsie în felul următor: vedem comportamentul lui până în iarnă, iar dacă el corespunde din toate punctele de vedere, atunci negociem cu FC Argeş.
# Alţi jucători în vizor?
– S-a discutat cu impresarul lui Florin Iacob, cu impresarul unui fundaş central maltez, am tot făcut un schimb de contracte, dar ne-am împiedicat la un singur punct pe care nu-l acceptăm. Şi anume că, dacă, peste un an să zicem, avem ofertă de la un alt club, pot să vând jucătorul numai dacă vrea impresarul. Aşa ceva nu se poate! Suntem în discuţii şi cu un mijlocaş central care a jucat la U Cluj şi care se numeşte Vasile Gheorghe, în rest ne cam oprim cu transferurile. CS Mioveni se află, în prezent, într-o căutare de maxim doi, trei jucători şi atât!
# Câţi jucători are Mioveniul acum în lot?
– Legitimaţi sunt 24 şi, cum v-am spus, vom mai lua doi sau trei.

”Avem în lot un portar adus de la Udinesse”

# Mirel Bolboaşă a fost vreodată în vizorul Mioveniului?
– Vă spun, în premieră, că Mirel Bolboaşă îmi este fin, e botezat de părinţii mei. E clar că el m-a interesat nu din punct de vedere al rudeniei, ci din punct de vedere fotbalistic. Atunci când am vrut noi să-l aducem la Mioveni, el se afla sub contract cu FC Argeş. Între timp i-am adus pe Coca şi Hăisan şi, sincer vă spun, nu mai avem nevoie de portari. Am vrut să-l aducem şi pe Boşneag, dar pretenţiile financiare au fost prea mari. În plus de asta, avem şi un portar pe nume Alberto Codrea, pe care l-am adus de la Udinesse. Este din Piatra Neamţ şi a ajuns în Italia prin intermediul impresarului Lucian Marinescu. Alberto a jucat la Udinesse trei ani.

”Salariile lunare ne costă 50.000 de euro”

# Dle director general, neoficial se vorbeşte că salariile lunare la CS Mioveni se învârt undeva în jurul sumei de 50.000 de euro. Puteţi să-mi confirmaţi cifra?
– Aşa este, având în vedere impozitele şi tot ce trebuie. Este o sumă mică, dar asta e! Eu vă spun că, dacă vrei să ai rezultate în Liga I, la momentul acesta, şi să te clasezi pe la jumătatea clasamentului, ai nevoie de un buget de 3-4 milioane de euro.
# Bun, şi CS Mioveni ce buget are?
– Pentru turul campionatului avem circa 600.000 de euro drepturile TV,  plus sponsorizarea de la Consiliul Local, plus contractele de publicitate. Ar fi vorba, deci, de vreo 800.000 de euro. Altfel vom vorbi însă din iarnă, pentru că bugetul pentru returul campionatului s-ar putea mări, în funcţie de performanţă. Dar bugetul total nu va depăşi 2 milioane de euro, insuficient pentru o performanţă de la locul 10 în sus.
# Ce sponsori principali aveţi la momentul acesta, în afară de autorităţile locale?
– Din păcate, doar BCR Asigurări şi alte societăţi comerciale mai mici, de pe plan local.
# Faţă de ultimul sezon din Liga I, cum staţi din punct de vedere financiar?
– Mai bine, pentru că drepturile TV sunt mult mai mari acum.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii