Web Analytics
scris luni, 08.01.2024

Breivik, teroristul care a ucis 77 de persoane, dă în judecată Norvegia pentru încălcarea drepturilor

Anders Behring Breivik, extremistul norvegian care a ucis 77 de persoane într-un atac cu bombă și arme de foc în 2011, va încerca pentru a doua oară să dea în judecată statul norvegian pentru presupusa încălcare a drepturilor sale.

Breivik, teroristul care a ucis 77 de persoane, dă în judecată Norvegia pentru încălcarea drepturilor

Citește și: Un turist a traversat cu mașina două pârtii pentru a-și duce bagajul direct la hotel


Cel mai mare ucigaș pe timp de pace din Norvegia susține că punerea sa în regim de izolare – de când a fost încarcerat în 2012 – reprezintă un tratament inuman, în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Norvegia favorizează reabilitarea în detrimentul pedepsei, iar Breivik este deținut într-un complex cu două etaje, cu o bucătărie, o sală de mese și o cameră TV cu un Xbox, mai multe fotolii și poze alb-negru cu Turnul Eiffel pe perete. Potrivit Associated Press, el are, de asemenea, o sală de fitness cu greutăți, bandă de alergare și un aparat de canotaj, în timp ce trei papagali zboară în jurul complexului. Chiar și așa, avocatul său spune că este imposibil ca Breivik, care acum poartă numele de Fjotolf Hansen, să aibă relații semnificative cu cineva din lumea exterioară și afirmă că împiedicarea clientului său de a trimite scrisori este o altă încălcare a drepturilor omului.

Citește și: Bărbat găsit mort în mare, în zona Portului Tomis din Constanța


La 22 iulie 2011, Breivik a ucis opt persoane într-un atentat cu bombă la Oslo, înainte de a se îndrepta spre o tabără de tineret a unui grup politic de centru-stânga de pe insula Utøya, unde, îmbrăcat ca un ofițer de poliție, a urmărit și a împușcat 69 de persoane, majoritatea adolescenți. În anul următor, Breivik a primit pedeapsa maximă de 21 de ani de închisoare, cu o clauză potrivit căreia poate fi reținut pe termen nelimitat dacă este considerat în continuare un pericol pentru societate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *