Web Analytics

Bolnavii de covid de la Mioveni au trecut pe lângă moarte (şi de ce sunt ziariştii vinovaţi!)

de | 26.01.2022 14:46 | Actualitate, Opinii

Săptămâna trecută, joi, a fost mare sărbătoare la Mioveni. Omul de cultură, doctor în istorie, Sevastian Tudor a lansat cartea „C.S. Mioveni – trecut și prezent în istoria sportului românesc”, cu un CUVÂNT ÎNAINTE semnat de Ion Georgescu, primarul orașului. A participat lume bună, sportivi renumiți de la FC Argeș și CS Mioveni, reprezentanți de la Primăria Pitești, Dumitru Tomescu – fost director de la Uzina Dacia, antrenorul Pelici, Mihai Stoichiță de la F.R de Fotbal, ziaristul Octavian Știreanu ș.a.

Încă o dată, bucurie mare la Mioveni, doar puțin umbrită de faptul că nu a participat nimeni din partea Consiliului Județean Argeș. Chiar s-a glumit pe tema asta, în sensul că orașul Mioveni a rămas de facto în județul Muscel, cel abuziv desființat de comuniști. După festivitate, unde, surprinzător, primarul a fost și maestru de ceremonie, au urmat „concluziile” de rigoare, pentru dezlegarea limbilor și întărirea prieteniilor.
Am spus „surprinzător” în paragraful de mai sus pentru că primarul Ion Georgescu adunase patru zile și nopți de neodihnă, în urma deciziei de luni a șefului DSU, doctorul Raed Arafat, de anulare a deciziei de detașare a celor doi medici ATI la Spitalul Mioveni, Secția Covid. Decizie care echivala cu închiderea spitalului din cauza lipsei medicilor, dar mai echivala, din păcate, și cu condamnarea la moarte a unora dintre cei 16 bolnavi internați pe Secția ATI. Cei care au pus la cale închiderea prin dezastru a spitalului Covid de la Mioveni au avut ca țintă doar stricarea imaginii bune pe o are primarul Georgescu, nu contează „câți oameni au trebuit să moară” pentru realizarea target-ului, ca să citez din clasici.

Citește și 15 ore care au ţinut Argeşul cu sufletul la gură. Secţia Covid de la Mioveni nu se mai închide

Dintre medicii care au pus la cale, sper că din inconștiență, tentativa de omor și care nu onorează profesia, nominalizez acum doar pe Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și pe Raed Arafat, șeful DSU. Felul cum s-a procedat, adică instituțiile care trebuiau să fie informate de această decizie au aflat ultimele (DSP Argeș, Primăria Mioveni, Prefectura Argeș etc.), arată că strămutarea bolnavilor trebuia făcută cam cum s-a întâmplat la Spitalul Foișor, în haos, noaptea, cu televiziunile care filmează bolnavii ce urmau să fie strămutați așa cum erau, conectați la oxigen, chiar cu riscul major ca unii dintre aceștia să nu supraviețuiască.

Cu cât ar fi fost mai rău, cu atât ar fi fost mai bine pentru cei care trăgeau sforile. Citez din declarația prefectului, care are și funcția de șef al CJSU Argeș, din ziarul „Ancheta”: „Am salvat cele 16 paturi cu pacienți Covid, cărora nu li s-a mai pus viața în pericol. Implicațiile sunt foarte multe și foarte grave”.
Cele mai multe dintre cele de mai sus le-am aflat chiar de la primarul Georgescu, atunci, la „concluziile” de după lansarea cărții despre CS Mioveni. Însă, când primarul Georgescu își povestea necazul prin care trecuse, în momentul în care a pomenit „Consiliul Județean Argeș”, ca fiind motivarea doctorului Rafila și a doctorului Arafat în închiderea spitalului Covid de la Mioveni, aceștia fiind informați că de fapt nu este niciun bolnav de Covid acolo și în concluzie medicii ATI stau degeaba, a sărit ca ars fostul prefect pesedist Emil (Liviu – pentru prieteni) Dragnea.

Citește și Fostul manager de proiect al spitalului din Mioveni începe o colaborare cu infecţionistul Virgil Musta

Liviu Dragnea, fiind prieten zero cu toate conducerile pesediste ale CJ Argeș, a făcut ceea ce știe, de obicei foarte bine, a creat brusc o diversiune, afimând că toate „necazurile astea au fost puse la cale și cu ajutorul ziariștilor”. Fiind colegi de liceu, îl știu de mult timp ca fiind mai mototol (după propria mărturisire „nu am stofă de erou”), așa că mi-am exprimat nedumerirea cu privire la „meritul” ziariștilor în tentativa de închidere a Spitalului Mioveni. Iar ex-prefectul Liviu Dragnea, în dorința de a arăta că diversiunile nu întotdeauna sunt realizate de oameni inteligenți, a supralicitat zicând că „hai, hai, recunoaște că și voi ați pus umărul”.
Una peste alta, opinia mea este că, din păcate, Consiliul Județean Argeș are un amestec în ceea ce putea fi o mare tragedie a județului.

Citește și Salvator şi în timpul liber / Pompierul care a salvat victima unui accident este campion naţional la unifight: „Trebuie să avem spirit civic”

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii