Web Analytics

Fostul manager de proiect al spitalului din Mioveni începe o colaborare cu infecţionistul Virgil Musta

de | 4.11.2021 13:43 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

# Adrian Dumbravă implementează telemedicina la Spitalul din Caransebeș

Telemedicina permite pacientului consultații de la distanță și conectare în timp real, prin internet, cu medici de diverse specialități. Dr. Virgil Musta, cunoscutul medic infecționist de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a creat un program care oferă permanență medicală sau medici de familie și servicii medicale de specialitate persoanelor din zonele unde nu există cabinete medicale. Medicul Virgil Musta, care a intrat în parteneriat cu mai multe instituții și are deja o bogată experiență în domeniul telemedicinei, colaborează și cu Spitalul Caransebeș, la inițiativa managerului Adrian Dumbravă, scrie site-ul carasinfo.ro.

Citește și Iată pe cine a pierdut Argeşul! Adrian Dumbravă deschide o bază SMURD la Caransebeş

Adrian Dumbravă a fost managerul de proiect al Spitalului Mioveni și, din primăvara acestui an, a preluat conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, la propunerea venită din partea primarului Felix Borcean, iar pe 30 august a.c. a ocupat prin concurs postul de manager al spitalului.
„Ieri, 25 octombrie, am avut o vizită din partea unei delegații a OMS pentru a vedea la fața locului problemele cu care ne confruntăm, pentru a ne putea sprijini în acest sens. În zonele izolate, telemedicina crește standardul de sănătate. Acest proiect va folosi foarte mult și Caraș-Severinului, pentru că are zone izolate, are cătune. În această perioadă am pus la punct o colaborare cu managerul spitalului din Caransebeș, domnul Adrian Dumbravă, pe care-l cunosc personal, amândoi fiind de loc de la poalele Muntelui Mic, ca medicii să se folosească prin intermediul acestui program, online, de cunoștințele mele, ale noastre, pentru că sunt foarte mulți medici specialiști în Infecțioase. Este important acum cum să salvăm viețile oamenilor de acest virus”, a declarat Virgil Musta, șeful secției Infecțioase de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, pentru carasinfo.ro
M.S.

Citește și Adrian Dumbravă: „Societatea şi sistemul medical au nevoie de profesionişti. Nu mai merge să ţinem oameni în funcţii doar cu amprentă politică”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii