Web Analytics
scris vineri, 27.10.2023

Bogdan Vişan: „Rezultatele sunt de partea noastră, nu există nicio dovadă că s-au luat bani la Centrul de Copii şi Juniori al FC Argeş”

Cum comentați, acuzațiile conform cărora la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș, pe care-l conduceți, fotbaliștii au venit și joacă ”cu pile”?

– Chestia este mai amplă, sunt niște probleme din trecut. Nu aș vrea să mai intru în detalii, clubul a dat un comunicat oficial în această privință prin care s-a demontat tot ce a scris jurnalistul respectiv. Când tu suni pe cutare și pe cutare și întrebi de nepotul care joacă la o vârstă pe acolo, automat nu știu cine este cu pila și cu relațiile…

Bogdan Vişan: „Rezultatele sunt de partea noastră, nu există nicio dovadă că s-au luat bani la Centrul de Copii şi Juniori al FC Argeş”

Care este poziția dvs?

– Se joacă pe pile și pe relații și noi avem patru echipe la Elită, din care trei joacă în play-off și una în play-out! Adică ce să înțeleg? Că dacă nu jucam pe pile și pe relații eram toți campioni? Niște mizerii, niște aberații… Eu nu prea am fost pus în situația asta… Că stau la șprițuri, păi eu nu am o bere băută toată viața. Ce să zic?

„De ce nu se face un flagrant la mine sau la colegii mei? Să se vină cu dovezi pentru că așa oricine poate spune orice”

Se joacă sau nu cu pile?

– Atâta timp cât noi am avut niște rezultate foarte bune, pentru noi vorbesc rezultatele, atâta timp cât la grupele mici mergem la turnee naționale și internaționale și câștigăm, nu știu unde sunt pilele și relațiile. În momentul în care eu am venit, FC Argeș era pe locul 24, iar după un an de zile suntem pe locul 15. Unde sunt pilele, unde sunt relațiile? De ce nu se face un flagrant la mine sau la colegii mei? Să se vină cu dovezi, pentru că așa oricine poate spune orice.

Citește și 51 de ani de la cea mai importantă victorie a lui FC Argeș

„Eu nu răspund la butoane și am spus că joacă cine merită și dacă merită”

Se percep taxe sau nu la Centrul de copii și juniori?

– La grupele de Elită nu se percep taxe, iar la grupele mai mici, de la Under 13 în jos, am stabilit să se pună o taxă la jumătate din cea mai mică taxă din județ. Este o taxă modică de 100 de lei pe lună. Fiecare poate să spună orice și ce-și dorește, important este că din cinci grupe care sunt la Elită, trei sunt calificate în play-off, în condițiile în care joci cu Academia lui Hagi, cu FCSB, Rapid sau Dinamo. Una nu s-a calificat, este în play-out, iar Under 14 este lider detașat. Domnilor, veniți cu dovezi, nu discuții, cu vrăjeală că antrenorii iau șpagă. Păi, vino, domnule, cu dovadă! La fiecare grupă sunt 20 de copii și automat că sunt unul sau doi nemulțumiți. Rezultatele atât la cei mici, cât și la cei mari sunt de partea noastră, nu există nicio dovadă clară că s-au luat bani. Numai discuții, numai vrăjeli! În momentul în care nu joacă copilul, începi cu tot felul de discuții. În momentul în care eu am venit aici, orice problemă la grupă trebuie rezolvată cu mine și cu antrenorul. În momentul în care dai telefoane cu intervenții să joace copilul… Eu nu răspund la butoane și am spus că joacă cine merită și dacă merită. Din cauza aceasta am deranjat anumite persoane. Să fie clar: dacă nu merită nu joacă! Clasificarea de la FRF este de partea noastră… Adică am dat șpagă și la FRF să fim acolo unde suntem? Oamenii care strigă că se ia șpagă sunt oamenii care au venit cu intervenții. Joacă cine merită, cine nu – la revedere!

Citește și FC Argeş – CSM Slatina 1-1. Gazdele au egalat în minutul 90+4

„Suntem supuși la niște presiuni din cauza anumitor părinți, că de ce nu joacă copilul, că trebuie să joace!”

O altă problemă este că ar fi fost promovați copii antrenorilor…

– Care sunt aceia? Este un singur copil, cel al lui Mihai Ariciu, la Under 11. Unde să fie promovat? Vă mai spun că nepotul meu din partea soției a venit vara trecută la noi, dar, dacă nu a venit la pregătire așa cum trebuie, acum nu mai este la club… S-a mai scris acolo că antrenorii nu au licențe. Nu există așa ceva! Eu am licența A Elit și licența A, A Elit fiind cea mai mare licență pentru copii și juniori din lume, Șerban Georgian are licența B Elit, după care toți au licența A. Nu mai există la noi antrenor sub licența A. Ce s-a mai spus? A mai fost spus acolo că eu am fost adus de Daniel Stanciu. Se poate demonstra cu contractul semnat că eu am venit la FC Argeș înaintea lui Daniel Stanciu. Și, până la urmă, dacă eram adus de Daniel, care era problema? S-a mai scris că nu am avut rezultate, păi să se uite pe site-ul clubului, pentru că numai anul acesta au fost foarte multe. Am două turnee internaționale câștigate, la Belgrad și în Austria, cu 56 de echipe participante. Chiar în această săptămână o să merg în Grecia unde vom participa la un turneu cu peste 50 de echipe, printre care se numără Milan, PSG, PAOK Salonic, AEK Atena.

Deci, antrenorii de la noi de la Centru sunt șpăgari? Pe 22 și 23 decembrie, când toată lumea se află la șprițuri și la grătare, noi suntem la turneu la FCSB… Măi, oameni buni, veniți, domnule, cu dovezi, nu cu vrăjeală și cu minciună! Nu ai cum să ai rezultate, dacă tu faci șmecherii! Mai ajungeam în play-off dacă făceam șmecherii? Avem și noi familie, avem copii și vine copilul și mă întreabă ce scrie acolo despre mine… Nu e normal! Ce să fac? Să mă apuc să dau în judecată? Eu, dacă greșesc, îmi asum. Toată această nebunie a plecat de la faptul că atât eu, cât și colegii mei suntem supuși la niște presiuni din cauza anumitor părinți, că de ce nu joacă copilul, că trebuie să joace.
Trebuie să hotărască antrenorul cine joacă și cine nu joacă. Nu poți să ai rezultate dacă faci totul pe pile! Cum poți să te bați cu Academia lui Hagi sau cu FCSB-ul? În condițiile în care aceste cluburi fac selecție din toată țara și noi facem doar din Argeș și județele limitrofe… Avem foarte puțini copii aduși din afara județului, cred că doar 8 sau 9 copii… La noi joacă cine merită și dacă merită. Dacă plecam urechea la presiunile oamenilor, nu aveam cum să avem rezultatele astea. Dacă eram așa de slabi, nu ne mai invitau oamenii pe la turnee internaționale. Am câștigat la Belgrad pe pile și relații? Să se termine odată cu aceste presiuni din partea părinților, cu aceste intervenții!

Citește și Bogdan Vişan, şeful Centrului de copii şi juniori FC Argeş: „Yanis Pîrvu va participa cu Naţionala U16 la un turneu destul de puternic în Franţa”

Citește și Bogdan Vişan, şeful Centrului de copii şi juniori de la FC Argeş: „Cu Bogdan Vintilă am avut discuţii, în trei zile, cât am avut cu Croitoru în toată perioada cât a fost antrenor”

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Asta cu flagrantul e o vrăjeala ieftină ca nu se bagă nimeni să facă așa ceva. Câți din copii de la 2011-2012 au făcut suplimentar cu tine pe 60 lei ăia nu e tot o formă de șpagă. Plătesc părinții câte 300 lei pe lună să se antreneze la Foita cam tot spaguta dar mascata. Nu toți suntem prosti și duși de nas. Apropo de performanțe domnul Vișan ce performanțe aveți la 11-11 ca fotbalul nu e 6+1 și 4+1 tu personal ce ai realizat la 11-11

    Răspuns
  2. Treaba asta e decand lumea si pamantul la FC Arges. Astia mai tineri au foamea mai mare pe ei, probabil din cauza asta fac pe fata lucruri din astea. Asta nu este boala usoara, se lasa cu molipseala si a cuprins toata tara, de aici si rezultatele de cacao ale natioalei. Pana nu modifica legea si nu vor plica pedepse aspre, atat cluburilor, cat si antrenorilor/conducerii cluburilor, nu se vor schimba lucrurile nicicum.

    Daca pana acum am fost ciuca batailor, peset 15 – 20 de ani vom fi de nivelul Andorei sau ale Insulelor Feroe. FC Arges, in schimb, v-a produce doar fotbalisti trisi si blazati, fara perspective sau calitati.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...