Bogdan Rusu, căpitan CS Mioveni: „Suntem pe un loc care nu mai necesită baraj, dar se joacă până la sfârşit”

de | 7.04.2022 12:31 | Actualitate, Sport

Cum comentezi egalul de la Craiova, scor 1-1?

– Ca o înfrângere. Ne așteptam să avem un meci greu, ținând cont de situația din clasament și de faptul că cei de la Craiova au o echipă destul de bună, dar sincer vă spun că, la cum s-a desfășurat jocul și având un om în plus, ne așteptam să luăm cele trei puncte. Egalul pe noi nu ne-a mulțumit, acest egal a fost pentru noi ca o înfrângere.

Ce s-a întâmplat la Blănaru? A fost penalty?

– Păi, el a dat cu capul și portarul a ieșit târziu și l-a lovit. Din ce am văzut eu la faza aceea cred că a fost penalty. În plus, la Trif, la fel, a fost ținut în careu și nu s-a dat nimic.

Deci, practic, nu au fost acordate două penalty-uri pentru CS Mioveni…

– Nu putem spune… Nu putem da vina pe arbitraj că nu ni s-au dat două penalty-uri. Ținând cont că am avut un om în plus pe teren, trebuia să închidem noi jocul mai devreme. Nu trebuia să așteptăm să ne dea arbitrul penalty.

Citește și Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: ”Dacă luăm trei puncte cu Craiova, sunt 60-70% şanse să evităm barajul”

„Mergem clar să câștigăm la Mediaș și după aceea acasă, cu Dinamo”

Dinamo a bătut la Chindia și, până la urmă, punctul de la Craiova a contat foarte mult…

– Chiar dacă nu voiam ca Dinamo să bată, să se apropie de noi în clasament, cu toate astea ne-a mulțumit victoria lui Dinamo de la Chindia, pentru că am trecut în clasament peste Chindia. Suntem pe un loc care nu mai necesită baraj, dar se joacă până la sfârșit. Noi sperăm să ne câștigăm meciurile și să nu fim nevoiți să stăm la mâna celorlalte echipe.

Urmează meciul din deplasare, cu Gaz Metan Mediaș, și cel de acasă, cu Dinamo. Care este targetul în cele două meciuri?

– Mergem la victorie. Chiar dacă cei de la Mediaș sunt în situația în care sunt, nu ne bucură chestia asta, pentru că este păcat să se ajungă la așa ceva și nu dorim răul celorlalte echipe, dar trebuie să tratăm foarte serios fiecare partidă. Obiectivul nostru este să ne clasăm pe locul 12, să evităm barajul. Mergem clar să câștigăm la Mediaș și, după aceea, cu Dinamo, acasă, la fel. Sunt echipele pe care considerăm noi că putem să le batem. Dar și dacă trecem de aceste două echipe, nu considerăm că, gata, suntem salvați. Trebuie să câștigăm fiecare meci, să terminăm campionatul pe locul 12. Asta este cel mai important.

Citește și Meciul cu Maroc U21, unul de debut sub tricolor al lui Mihai Lixandru de la CS Mioveni

„Nu știu dacă voi rămâne, dacă voi pleca. Eu vreau să-mi fac treaba până la sfârșit, să fie toată lumea mulțumită”

Care este situația ta la club și mă refer la contract? Când expiră contractul? Semnezi prelungirea lui? Ai alte oferte?

– Momentan nu știu nimic, dacă voi rămâne, dacă voi pleca. Eu vreau să-mi fac treaba până la sfârșit, să fie toată lumea mulțumită de mine și vom vedea după aceea ce va mai fi. Nu îmi închei contractul cu CS Mioveni, dar suntem în discuții pentru prelungire. De aceea nu vreau să vorbesc despre contract, momentan eu vreau să-mi fac treaba și să ajut echipa.

Ce șanse are CS Mioveni în momentul de față să evite barajul?

– Cred că toate echipele care se luptă pentru asta au șanse să evite barajul. Nu se pune problema că este o echipă care spune acum că a evitat barajul. Mai sunt destule meciuri, în care trebuie să luăm puncte și să evităm locul de baraj. Cred că asta își dorește toată lumea. Pentru noi fiecare meci care urmează este ca o finală. Vedeți cum este: ai pierdut un meci, ai ajuns pe loc de baraj, ai câștigat un meci, ai ajuns pe loc neretrogradabil.

Sunt probleme medicale printre băieți?

– Nu sunt probleme medicale în afară de Toma, care este accidentat și va mai lipsi de pe teren. În rest, toți băieții sunt ok.

Citește și Bogdan Rusu, căpitan CS Mioveni: „Ar trebui ca arbitrii să ne lase să jucăm, nu trei etape la rând să se facă aceleaşi greşeli împotriva noastră”


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *