Web Analytics

Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: ”Dacă luăm trei puncte cu Craiova, sunt 60-70% şanse să evităm barajul”

de | 1.04.2022 10:36 | Actualitate, Sport

„Într-o statistică, Mioveniul era în primele două locuri vizavi de raportul greșelilor de arbitraj pro și contra”, mai spune Mihai Olteanu
Cum comentați ultimele două meciuri, înfrângerea cu Sepsi, scor 3-1, și victoria cu Chindia, scor 1-0?

– După aspectul jocurilor, pot să spun că suntem puțin nemulțumiți. Și mă refer în special la meciul de la Sepsi, unde am avut 1-0 până în minutul 80, unde meritam cel puțin un punct, dacă nu chiar pe toate cele trei. Dacă obțineam trei puncte acolo, coroborat cu cele trei puncte obținute cu Chindia, era un pas mare pentru noi să evităm barajul pentru menținerea în Liga I. Dar, una peste alta, ne bucurăm că am câștigat cu Chindia și am rămas aproape de ei, aproape de Craiova. Chindia și Craiova sunt principalele contracandidate ale noastre la evitarea retrogradării, adică la evitarea locului de baraj.

Urmează meciul de la FCU Craiova…

– Așa este, urmează meciul de la Craiova, iarăși un meci important, de care pe care. Noi tratăm fiecare meci numai la victorie, numai la obținerea celor trei puncte. Sperăm să obținem cele trei puncte sau, în cel mai rău caz, să obținem un punct, să rămânem acolo, aproape de celelalte contracandidate. Sunt două meciuri importante etapa viitoare. Noi jucăm cu Craiova și Chindia cu Dinamo. După meciurile acestea se clarifică puțin situația în privința retrogradării, pentru locul de baraj.

Citește și Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: „Mioveniul e o echipă mică, dar cu suflet mare”

„Nu am vrut să luăm niciun meci amical, pentru că, practic, nu am avut două săptămâni de pauză”

Considerați că Dinamo poate să vă ajute încurcând Chindia?

– Dacă Dinamo ar scoate un rezultat pozitiv acolo, coroborat cu un rezultat pozitiv al nostru în meciul cu Craiova, cu obținerea celor trei puncte, am depăși deja în clasament două echipe, și pe Chindia, și pe Craiova. Ținând cont că noi o să avem apoi două meciuri mai ușoare, cu Mediașul și Clinceni, sau cel puțin cu Mediaș în etapa următoare, după meciul cu Craiova, cred că lucrurile vor fi pentru noi pe o pantă ascendentă.

Cum a decurs pauza aceasta competițională pentru CS Mioveni?

– Ținând cont că am jucat luni, am fost ultimul meci din etapă, iar etapa următoare o să jucăm vineri, deci primul meci din etapă, le-am dat trei zile libere jucătorilor. Veneau după o lună de zile în care nu au avut pauză, au fost cele trei meciuri într-o săptămână, cu meci într-o etapă intermediară acasă, deplasare la Botoșani, meci la Arad și apoi din nou un meci la Sepsi. Nu am avut niciun week-end liber și le-am dat jucătorilor o vacanță mai scurtă, au avut trei zile de pauză. Apoi am început antrenamentele și vom continua până la meciul de vineri, cu Craiova. Nu am vrut să luăm niciun meci amical, pentru că, practic, nu am avut două săptămâni de pauză, am avut mai puțin.

Citește și Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: ”Nu va pleca nimeni, căutăm doi-trei jucători…”

„Am avut doi jucători convocați la echipe naționale, pe Lixandru la Under 21 și pe Sanoh la naționala Liberiei”

Au existat jucători de la CS Mioveni care au fost convocați la echipele naționale?

– Da. L-am avut pe Lixandru, care a fost convocat la naționala României Under 21, și pe Sanoh, care a fost convocat la naționala Liberiei. Sperăm să vină sănătoși de acolo. O să avem puțin probleme cu ei, pentru că o să vină la club joia de dinaintea meciului de la Craiova.

Probleme medicale există în lotul echipei?

– Avem o problemă medicală cu Toma, care nu va juca pe o perioadă mai lungă, de circa o lună de zile. Într-o săptămână preconizăm că va reveni și el la antrenamente. Sperăm să se simtă bine după tratamentul indicat de medici. În rest, nu avem probleme medicale. Toți băieții sunt ok.

Mai există posibilitatea de a renunța la unii jucători, de a veni alții?

– Perioada de transferuri este închisă. Nu avem de ce să ne facem planuri, pentru că suntem mulțumiți de jucătorii actuali, de ce avem în prezent. Mai sunt doar șapte etape până se termină campionatul. Sperăm să terminăm campionatul după aceste șapte etape, să nu mai jucăm meciurile de baraj. Este, deci, o perioadă scurtă și nu avem de ce să ne agităm în această privință. Dacă vom face transferuri, trebuie iar să-i integrăm în echipă, până se acomodează cu ceea ce cerem noi, deci este o perioadă prea scurtă la momentul actual pentru transferuri.

Citește și Dumitru Olteanu, preşedintele CD al CS Mioveni: „Vrem să reconstruim această echipă cu fotbalişti tineri”

Cum comentați arbitrajul din ultimele etape?

– Eu am văzut o statistică în care Mioveniul era în primele două locuri vizavi de raportul greșeli pro și contra, dacă nu mă înșel 12 greșeli contra noastră. Mai ales în ultimele trei meciuri, înainte de meciul cu Chindia. Cu Chindia am avut însă un arbitraj bun, dar într-adevăr am avut probleme cu Craiova, am avut probleme și la Sepsi, și la UTA, unde am fost dezavantajați clar de arbitraj. Cred că, în condițiile unui arbitraj corect la aceste meciuri, aveam cel puțin trei puncte în plus, care ne ajutau foarte mult pe viitor.

Am văzut că s-au făcut niște demersuri către Federație, către LPF. Ați primit vreun răspuns în acest sens?

– Nu știu, nu am informații legate de aceste aspecte. Știu că s-au făcut niște adrese, dar nu știu dacă s-au și primit niște răspunsuri. Ați văzut și dvs acele imagini cu greșeli clare de arbitraj…

Care ar fi în momentul de față șansele ca CS Mioveni să rămână în Liga I?

– Clar s-au mărit după meciul cu Chindia. Noi am considerat acest meci crucial. Dacă pierdeam cu Chindia, aveam șanse foarte mici să evităm retrogradarea, să evităm barajul. Acum șansele cred că au crescut. Meciul cu Craiova este în continuare foarte important, dacă luăm trei puncte cu Craiova, cred că 60-70% sunt șanse să evităm barajul. Important este meciul următor. În momentul acesta suntem în continuare pe loc de baraj, iar echipele din fața noastră, Chindia și Craiova, au șansele lor.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *