Bogdan Hossu, președintele Confederației Sindicale Cartel ALFA: „Impozitul pe muncă trebuie scăzut la lucrători și crescut la angajator”

de | 24.05.2022 12:05 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Mai multe reacții au apărut după ce liderii coaliției aflată la guvernare au convenit luni seară un nou pachet de măsuri sociale, care urmează să fie aplicat de la 1 iulie a.c.. Printre decizii: acordarea unui sfert din majorarea salarială cuvenită bugetarilor, dar care a fost înghețată în 2019, dar și un sprijin 700 de lei o singură dată pentru vârstinicii cu o pensie mai mică de 2000 de lei.

Citește și: Simona Bucura Oprescu, întâlnire cu președintele Consiliului Federal al Germaniei

Președintele Confederației Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, spune că înainte de a lua măsuri generale, Guvernul trebuie să scadă impozitul pe munca salariaților:

Hossu: „Asta este o tâmpenie…

„Impozitul pe muncă ar trebui scăzut la lucrători și mutat către angajator care el este capitalul, angajatorul este capitalul la ora actuală. Capitalul în România are 51% din creșterea economică iar lucrătorul are undeva la 39-40%. Media europeană, la care contribuim și noi, este inversă, adică din creșterea economică cetățeanul ar trebui să vadă 50%, iar capitalul n-ar trebui să vadă decât 40%.” Guvernul a decis să blocheze și angajările la stat în următoarea perioadă, măsură criticată de sindicaliști. Sunt domenii, precum agricultura, care tocmai vara și toamna are nevoie de cei mai mulți angajați, argumentează Bogdan Hossu:

Citește și: Blocaj la CNAS! Mai mulți medici de familie din țară au rămas fără bilete de trimitere

„Asta este o tâmpenie, dau un exemplu banal: datorită schimbărilor climatice se anunță o vară se pare toridă pentru agricultură, care are nevoie de irigații. Păi ăia de la irigații cer de 2 ani de zile să se crească numărul de salariați pentru că au investit în pompe de irigare și nu au oameni care să le facă să funcționeze. O măsură generală negândită. Marea majoritate a decidenților politici vor să se lege de administrația publică. Problema cu administrația publică este că poți face o mutație a structurii de personal în momentul când ai digitalizarea iar la noi digitalizarea, cu tot respectul, este embrionarea. Practicc, în momentul când eu, cetățean, nu voi mai avea personalul în față, în momentul respectiv nu face decât să-mi crească timpul pe care îl voi petrece în birocrația administrativă pentru că mă va pune să stau la cozi mai lungi.”, a mai adăugat liderul sindical.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....