Web Analytics

Blocaj la CNAS! Mai mulți medici de familie din țară au rămas fără bilete de trimitere

de | 24.05.2022 08:38 | Actualitate, Politica si Administratie

Medicii de familie din mai multe oraşe din toată țara, puși într-o situație dificilă. Au rămas de aproape 10 zile fără bilete de trimitere. Cei care nu mai aveau pe stoc şi-au prioritizat cazurile şi au amânat cazurile ce nu erau urgențe. Blocajul s-a produs la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care nu a semnat la timp contractul cu Imprimeria Naţională.

Citește și: Argeș. Se oprește curentul electric în mai multe zone! Mai mulți consumatori sunt afectați

Medicii de familie își cumpără biletele de trimitere de la Casele Județene de Asigurări de Sănătate care, la rândul lor, le ridică de la Imprimeria Națională. Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că a fost semnat contractul și, din această săptămână, vor fi eliberate din nou 15.000 de carnete pe zi. Dar astfel de situații ar putea fi evitate, dacă trimiterile nu ar mai fi eliberate pe hârtie, ci online și dacă specialiștii nu ar mai solicita aceste documente atunci când nu este cazul, spun medicii de familie.

Citește și: Copil de un an, lovit la cap pe Transfăgărășan! Salvamont Argeș a acordat primele îngrijiri

Potrivit contractului cadru, semnat între medicii de familie și Casă Națională de Asigurări, sunt peste 50 de afecțiuni pentru care specialiștii nu trebuie să ceară bilet de trimitere ca să consulte un pacient.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *