Web Analytics

Berevoeştiul, pentru a treia oară în atenţia naţiunii. „D’ale lui Mitică” a filmat taurul familiei primarului Proca

de | 13.05.2022 10:36 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Cazul așa-zisului conflict dintre o femeie și primarul de la Berevoești, petrecut în februarie 2022 pe marginea unei dispute privitoare la racordarea la rețeaua de energie electrică, este bine cunoscut. Și notorietatea ia amploare acum, în condițiile în care duminica trecută a fost subiect al emisiunii „D´ale lui Mitică”, de pe TVR 2.

„Leoaica, taurul și branșamentul” a fost denumită ediția emisiunii prezentate de actorul Mitică Popescu. Leoaica din Berevoești este Georgiana Laura Șchioapa, femeia acuzată de primar că l-a agresat în Primărie, taurul este cel bine văzut pe terasa uneia dintre casele familiei Proca, iar branșamentul este motivul pentru care s-a iscat întreg scandalul. Marian Marin, reporterul emisiunii, a stat de vorbă cu toți cei prinși în caz, dar și cu fratele primarului, Mihai Proca, și cu viceprimarul comunei, Ionel Mazilu. Singurul care a nu acceptat să fie filmat a fost chiar edilul localității, Florin Bogdan Proca.

Bineînțeles că scopul emisiunii nu a fost acela de a rezolva problema. Dar a existat ocazia ca Berevoeștiul să fie din nou prezentată ca o comună mai altfel. Ca o localitate în care, citez, „este conturat tipicul unei comunități medievale”. Pornind de la asigurarea conducerii Primăriei prin „dinastie” și ajungând la interzicerea camerelor video amplasate de oameni pe domeniile proprii. Mai mult, s-a spus că Berevoești este o comună emblematică pentru România, fiindcă aici au fost îngropate dosarele Securității și tot aici a fost depistat celebrul caz de sclavie din 2016.

Citește și Fraţii minori ţinuţi sclavi la Berevoeşti merg la şcoală şi participă la activităţi de dezvoltare

Proca senior: „Dumnezeu o vede, ce dracu’ să-i fac!”

Prezența celor de la TVR 2 la Berevoești l-a readus în atenție pe fostul primar al comunei, Gigi Fănel Proca, tatăl actualului edil. Acesta i-a spus reporterului că familia sa nu i-a mai dat energie electrică familiei Șchioapa, fiindcă era consumul prea mare și plata prea mică. „Dumnezeu o vede, ce dracu’ să-i fac!”, a precizat acesta, dezamăgit de faptul că gestul său nu a fost apreciat. Și nu s-a lăsat seniorul până nu a comentat nici cazul conflictului de interese pentru care a fost judecat și achitat pe motiv de prescriere a faptei. „N-am avut probleme, niște proști!”, a fost concluzia celui caracterizat de TVR 2 ca fiind „întemeietorul dinastiei Proca”.

Citește și Talentatul domn’ Proca. Primarul „agresat” de la Berevoeşti se războieşte cu o femeie amărâtă, care are în îngrijire o fată cu sindrom Down

„Nu ne-a dat nimic primarul”

În tipicul emisiunii, la final au fost prezentate și scurte interviuri cu câțiva romi din comună. Întrebați pe cine au votat și recunoscând faptul că alesul a fost Florin Bogdan Proca, aceștia și-au motivat ingenuu opțiunea.
„L-am votat ca să ne dea bani”, a fost unul dintre răspunsuri, cu completarea că „nu ne-a dat nimic”. Și „l-am votat că așa a vrut el, să-l votăm”, a fost o altă explicație.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Motivarea instanţei în cazul anulării ordinului de demitere a primarului de la Berevoeşti / Prefectul Emilia Mateescu a făcut legea, în loc să o aplice

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *