Web Analytics

Baumax şi Obi ar putea pleca din Piteşti

de | 2.04.2014 20:29 | Politica si Administratie

Grupul austriac Baumax, care deţine 15 magazine în România, inclusiv în Pitești, analizează retragerea din Europa de Est, din cauza pierderilor masive înregistrate de companie, potrivit ziarului austriac „Die Presse”.
Fondatorul Baumax, Karl-Heinz Essl, a afirmat, într-un interviu citat de Die Presse, că extinderea pe pieţele din Europa de Est „nu s-a justificat”. Cele mai mari pierderi au fost raportate în România, de 26 milioane euro, şi Turcia, 14 milioane euro, în contextul în care, cu excepţia Slovaciei, toate diviziile est-europene ale Baumax au înregistrat pierderi.

Și Obi se retrage anul acesta

Și retailerul german de bricolaj Obi se pregătește să se retragă în acest an de pe piața românească, unde a înregistrat pierderi în fiecare dintre ultimii ani începând cu 2008, când a deschis primul magazin, au declarat agenției surse din piața de profil. Obi a deschis primul magazin din România în 2008, la Oradea, extinzându-se în următorii doi ani cu încă șase unități, în București (2), Arad, Pitești, Ploiești și Sibiu. În Pitești, Obi deține un magazin pe fosta platformă Rolast în vecinătatea magazinului Auchan Găvana (fost Real). Magazinul a fost deschis în 2009.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole