Web Analytics

Cum a ajuns inculpat – din victimă – preşedintele PNL Mărăcineni, Florinel Popescu

de | 29.01.2021 10:32 | Actualitate, Dezvăluiri

Sigur vă amintiți de incidentul electoral violent din vara trecută de la Mărăcineni, acolo unde echipa de campanie a liberalilor s-a ciocnit cu Stelică Crăciun, cumnatul primarului Nicolae Dascălu, aflat și acesta în campanie electorală, însă din partea PSD. Președintele PNL Mărăcineni, Marian Florin Popescu, a depus atunci plângere penală pentru loviri și alte violențe la Poliția Municipiului Pitești. Tot acolo a dat declarații amănunțite despre cele întâmplate, dar în cursul lunii decembrie, când a fost chemat la audieri.
„Astfel, numitul Crăciun Stelian, folosind mijloace de comunicare la distanță, respectiv mesaje telefonice și apeluri telefonice, mi-a transmis afirmații neadevărate, amenințări cu acte de violență fizică împotriva mea și a altor membri din cadrul Partidului Național Liberal, am fost hărțuiți permanent de către sus-numit, sens în care au fost depuse mai multe plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Amenințările primite prin intermediul mesajelor telefonice au fost puse în practică de către acesta în seara zilei de 19.08.2020, când împreună cu membrii Partidului Național Liberal Mărăcineni ne-am întâlnit la sediul partidului, situat la Blocuri Mărăcineni, în vederea planificării de activități pentru perioada ce precede campania electorală”, a scris acesta în plângere.
În peisaj a apărut însă, potrivit lui Florin Popescu, cumnatul primarului Dascălu, aflat și el în campanie electorală. Au ieșit… scântei, se înțelege. Asta pentru că, după câteva „vorbe de dulce”, a avut loc și o altercație cu Crăciun, din care liberalul, mult mai puțin dotat fizic, a ieșit cu tricoul rupt, precum și cu urme de lovituri în zona capului. Omul și-a scos certificat medical și a depus plângere penală împotriva atacatorului Stelică Crăciun.
Însă și Stelică Crăciun a depus, la rândul său, plângere penală pentru că ar fi fost agresat de către liberalul Florin Popescu, scoțându-și certificat medico-legal. Cert e că atât Florin Popescu, cât și atacatorul său, Stelică Crăciun, au fost reținuți pentru 24 de ore. Acum, liberalul, adică cel bătut de Crăciun, apare în postura de inculpat într-un proces aflat pe rolul Judecătoriei Pitești. Dacă Stelică Crăciun a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de șantaj, pentru lovire n-a fost nici până la această dată trimis în instanță, deși el a fost cel care a pornit bătaia.

„Toți martorii mei au fost acuzați de mărturie mincinoasă, deși nu au mințit cu nimic”

# Cum ați ajuns din reclamant inculpat, domnule Popescu?
-Eu i-am făcut plângere lui (lui Stelică Crăciun, n.red.) pentru lovire. Mi-a făcut și el pentru lovire. În urma plângerii pe care am făcut-o eu, am fost chemat până în sărbători și am dat declarație. Dar văd că el nu a fost trimis în judecată, nu știu de ce… Au fost patru martori ai mei la fața locului. Am înțeles că toți au fost acuzați de mărturie mincinoasă. Oamenii nu au mințit cu nimic, au spus exact cum s-a întâmplat.
# Pe data de 18 ianuarie a avut loc procesul în care sunteți inculpat. Ce s-a întâmplat la termenul de judecată de atunci?
– Doamnă, m-a întrebat judecătorul dacă merg pe recunoaștere, caz în care judecata este simplificată. Adică îmi ia din pedeapsă, însă eu am spus că merg pe adevăr. Eu recunosc exact cum a fost. Mai mult de atât nu pot să recunosc.
# Ați fost audiat…
– Da. Eu am spus exact cum s-a întâmplat. Am răspuns tuturor întrebărilor. Practic, am relatat ce s-a întâmplat atunci în campanie…
# Și cealaltă parte ce a zis?
– Crăciun a zis așa. Că el contestă concediul medical, că are unul doar de 5-6 zile de îngrijire medicală și că vrea să facă o expertiză medicală. S-a constituit parte civilă, mi-a cerut 200 de milioane că i-am stricat imaginea și să îi dau, în plus, 150 de milioane pentru că i-am produs daune materiale. Pe motiv că el, cât a stat în concediu medical să se refacă, a pierdut bani. Dar pe el l-a luat poliția joia, în alt dosar, și l-a ținut până vineri după-amiază reținut acolo. După aceea, sâmbătă și duminică nu avea cum să facă afaceri, că era week-end. Deci, hai să spunem că a pierdut o zi, mai mult de atât nu avea cum să piardă. Avocatul lui a zis că nu m-am interesat de el, dacă e în stare gravă… Păi, nu am putut, că aveam interdicție să ne apropiem unul de altul.
Citește și Iese la iveală o altă plângere împotriva lui Stelică Crăciun şi îngropată în sertarele IPJ Argeş
Citește și Martoră la cafteala politică, lăsată cu arestări, de la Mărăcineni: „Crăciun ne-a ameninţat că ne omoară… Ne-a făcut hoţi, milogi şi ne-a zis că e primăria lui…”

„Polițistul ăsta, care e prieten cu el, mi-a făcut reținere în baza unor fotografii în care nu se vede nimic”

# Este vorba despre aceeași zi în care, potrivit plângerii pe care ați depus-o la organele de cercetare penală, ați fost dumneavoastră cel lovit?
– Da, bineînțeles… Din cei patru martori care au fost la fața locului, nu a spus niciunul că eu am dat în Crăciun. Toți au spus că el a venit la mine, el ne-a înjurat, el ne-a provocat. După aceea, polițistul ăsta, care e prieten cu el, mi-a făcut reținere în baza unor fotografii în care nu se vede nimic. Se vede o pată galbenă, unde suntem noi. Se vede așa, încețoșat, nu se deosebește cine este. Polițistul ăsta care mi-a făcut reținere a desenat niște săgeți în care scrie ”ăsta e Popescu, ăsta e Crăciun…”. Dar nu se vede cine este. Nu se vede clar pe camerele de la blocuri. Doar se presupune. Ei bine, în baza acestor fotografii, eu, cel bătut de Crăciun, am fost reținut 24 de ore.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii